Nagy tervekkel vág neki az EBEL-szezonnak a Fehérvár AV19

2018. szeptember 14. péntek 13:40

Megerősített kerettel, némileg megújított csarnokkal és nagy tervekkel fut neki az EBEL-szezonnak a Fehérvár AV19.

A Fehérvár AV19 változatlan edzői stábbal, ám megújult kerettel vág neki az Erste Bank Eishockey Liga idei szezonjának. A klub szerződést hosszabbított négy tavalyi légiósával, Arttu Luttinennel, Jonathan Hartyval, Eric Melanddal illetve a tavaly az EBEL alapszakaszának legjobb védési hatékonyságával rendelkező kapusával, Mac Carruth-tal. Hazatért Sofron István és Andrew Sarauer, illetve a tavaly szintén Villachban játszó Ryan Glenn is a Fehérvár kötelékében folytatja pályafutását - olvasható a klub honlapján.

Sofi nagyon fontos játékosunk, nagyon gyors és erős, és kiválóan lő - mondta a magyar játékosról Hannu Järvenpää, a fehérváriak edzője. "Az előszezonban sok helyzetet kihagyott, de az idény csak most kezdődik, és én biztos vagyok benne, hogy rengeteg gólt fog lőni" - tette hozzá a finn szakember a Digisportnak adott interjújában.

A Fehérvár AV19 együttesében maradt Kóger Dániel, aki idén is a csapat kapitányaként játszik, Erdély Csanád, Hári János, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Szabó Krisztián, Szita Donát és Szabó Bence, illetve immáron a fehérvári EBEL-csapat kapuját fogja védeni Kornakker Dániel.

Reisz Áron, a fehérváriak csatára bízik csapatában: „Nehéz és alapos felkészülésen vagyunk túl, mindenki izgatottan várja az EBEL-rajtot. "A Zágráb – mint ahogyan az osztrák bajnokság többi együttese is- komoly játékerőt képvisel, ezt az emléktornán is láthattuk. A legjobb tudásunkra és kemény munkára lesz szükség ahhoz, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Motiváltak vagyunk és úgy érzem, készen állunk az előttünk álló megmérettetésekre.”

Nem csak a csapat épül

A Fehérvár AV19 SC elnöke, Gál Péter Pál elmondta, több fejlesztés is történt a csarnokban, így még jobb körülmények között fogadhatják a szurkolóikat az EBEL-meccseken. Ebben az évben a palánkrendszer esett át egy teljeskörű cserén, ma már a több, mint két évtizedes palánk helyett egy, a 21. századi IIHF-előírásoknak is megfelelő flexibilis palánkrendszer került kiépítésre. Ezt a klub saját költségvetési keretén belül oldotta meg, ami elmondható a világítás rendszerről is. Ezt szintén teljes egészében kicseréltük, a mai modern televíziózás igényeinek megfelelő fényerősséget biztosító, minimális technikai látványelemekre is képes fényrendszer került felszerelésre a csarnokban."

A Fehérvár AV19-Medvescak Zagreb mérkőzést szeptember 14-én, pénteken 18:45-ös kezdéssel rendezik Székesfehérváron, jegyek itt kapható, a mérkőzést a DigiSport élőben közvetíti.

MOL Sportágak
MOL Csapat