Vereséggel kezdték a magyarok a budapesti vébét

2018. április 22. vasárnap 18:38

A házigazda magyar hokiválogatott jól játszott, de gyenge támadójátéka miatt kikapott Kazahsztántól a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság nyitónapján.

Divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság, 1. forduló:
Kazahsztán-Magyarország 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)
gólszerzők: Orehov (44.), Rimarjev (45., 48.)

Lüktető játékkal indult a mérkőzés, és Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata korai emberelőnyét kihasználva a honosított svéd Henrik Karlsson kapuja elé szögezte az ellenfelet. A Calgary Flames játékosaként az NHL-ben is megfordult kapus azonban több nagy védést is bemutatott. Egyenlő létszámnál is veszélyesen játszottak a magyarok, Sofron István ziccerénél nagy védést mutatott be Karlsson, és még emberhátrányban is vezetett ígéretes támadást Nagy Krisztián révén a magyar válogatott. Az első húsz percben a kazah kapura 11 lövés tartott, míg Vay Ádámnak 8 védést kellett bemutatnia.

A második játékrészben is kiegyenlített volt a játék, több emberhátrányt is kivédekezett a magyar együttes, amely egyenlő létszámnál kapura veszélyesebb volt ellenfelénél. A harmadban 12-7 volt a kapura lövések száma a mieink javára.

A harmadik harmadban a kazahok megszerezték a vezetést: Valerij Orehov erős távoli lövése talált utat a kapuvas alatt, majd a kiugró Jevgenyij Rimarjev használta ki ziccerét. Rimarjev néhány perccel később emberelőnyben a palánkról visszapattanó korongot vágta Vay kapujába, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

A magyarok legjobbja a Fehérvár AV19 védője, Stipsicz Bence, míg a kazahoké Karlsson lett.

MOL Sportágak
MOL Csapat