A BL-rekorder szerint tele van győztes típussal a Szeged

2018. október 10. szerda 10:48

Balogh Zsolt a héten szegedi BL-rekordot állított fel, és bár nem mindig elégedett a MOL-Pick Szeged játékával, örül, hogy a nagy meccsek előtt jól sikerült a rajt.

“Bajusz Sándor volt az első százados, Krivokapics Milorad az első kétszázas, Balogh Zsolt pedig az első játékosunk, aki elérte a háromszázas határt. A Celje elleni meccsen a 3. gólja után felálltak a szegedi szurkolók, így ünnepelték a kék hívek a jubilánst. Zsolti 300 gólt szerzett szegedi színekben Európa legrangosabb kézilabda-sorozatában, a Bajnokok Ligájában” - olvasható a MOL-Pick Szeged honlapján a Celje elleni mérkőzés beszámolójában.

A szegediek jobbátlövője egy sóhajtással egybekötött mosollyal nyugtázta a Bajnokok Ligája-rekordot, amikor a MOL-csapat megkereste. “Hogy megy az idő! Olyan, mintha csak tegnap érkeztem volna Szegedre, de azért a 300 gól azt mutatja, hogy elég régóta itt vagyok már. "Nagyon büszke vagyok, pedig tényleg nem volt meg fejben, hogy hány gólnál járok.”

Jaj, szegény Aalborg!

Természetesen irdatlan feladat lenne felidézni mind a 300 gólt, de emlékezetes biztosan jó sok akadt köztük. Balogh meglepő választ adott. “Vannak gólok, amiket szívesen idézek fel, de ezekben egy közös van: mindegyiket Szegeden lőttem. Ebben a csarnokban, ez előtt a közönség előtt egészen hátborzongató érzés gólt lőni. Amikor felrobban az aréna a te gólod után, attól mindig libabőrös lesz az ember, mindegy, hányadszor történik meg.”

 
Nem engedtük el a kérdést, tovább faggattuk a válogatott jobbátlövőt, hogy ha a minőség alapján nem is tud dönteni, a mennyiségileg kiemelkedő meccseire biztosan emlékszik. “A legtöbb gól, amit BL-meccsen lőttem, tizenhárom volt, és az Aalborgot szomorítottam el vele idegenben. 8-9 összejött többször is, ezek közül a legemlékezetesebb a tavalyi, Barcelona elleni volt, méghozzá azért, mert sikerült legyőznünk a katalánokat” - mondta büszkén Balogh.

Óriás skalpját tűzte az övére a MOL-Pick Szeged

Férfi Bajnokok Ligája, 8. forduló, A csoport: MOL-Pick Szeged - FC Barcelona (spanyol) 31-28 (16-13) a Szeged gólszerzői: Balogh 9, Sigurmannsson 6, Bodó 4, Gorbok 3, Zsitnyikov, Thiagus Petrus, Bánhidi 2-2, Sostaric, Källman, Skube 1-1 A szegediek legutóbbi öt mérkőzésükből csupán kettőt nyertek meg: a közelmúltban hazai pályán kikaptak az NB I rangadóján a címvédő Veszprémtől, majd a Bajnokok Ligája csoportkörében a német Rhein-Neckar Löwen és a francia HBC Nantes is legyőzte őket saját pályájukon.

“Egyébként nem sokat számít, hogy egy gól szép, csúnya, szerencsés, vagy hogy átlövésből, betörésből vagy éppen hetesből születik. Gombóc-gombóc” - mondta nevetve Balogh. “Ha felkerül az eredményjelzőre, és nyerünk vele, mindegyik ugyanannyit ér. Nekem sokkal többet számít, hogy hazai pályán lövöm-e, és hogy milyen súlyú meccsen, milyen nehéz ellenfélnek lövöm” - zárta le a témát a szegediek játékosa.  

Helló BL-mezőny: 4/4

A MOL-Pick Szeged káprázatosan kezdte a szezont, az első négy meccsét kivétel nélkül megnyerte a Bajnokok Ligájában, és már egy győztes magyar bajnoki rangadón is túl van a Tatabánya ellen. Balogh ennek ellenére nem teljesen elégedett, de egy dologra azért nagyon büszke.

“Jól megy a csapatnak, veretlenek vagyunk, és így természetesen nagyon jó a hangulat a csapaton belül. Mindenki felszabadult, jól érezzük magunkat a pályán, és ennek megvan az eredményekkel számszerűsíthető hatása is. Hiába, önbizalom nélkül nehéz, de ha az megvan, szárnyal a csapat.”

 
“Azt viszont látni kell, hogy ha az eredmények jönnek is, játékban azért még bőven van hova fejlődni úgy védekezésben, mint támadásban. Örülünk, hogy a tabellák jól mutatnak, de mi nem nyugodhatunk bele, hogy így is nyerünk, dolgoznunk kell tovább, hogy olyan minőségű játékot nyújtsunk, amivel már mi is elégedettek lehetünk” - mondta Balogh, majd felhívta a figyelmünket egy fontos tényezőre.

“Az utóbbi időben sokszor fordult elő, hogy jól játszottunk szinte az egész meccsen, de egy rövidzárlat miatt a végén kikaptunk. Most egy kicsit fordított a helyzet: nem játszunk mindig jól, de a végén mindig nyerünk. Ez sokkal kellemesebb, hiszen mondhatnánk, hogy amíg nyerünk, addig mindegy, hogyan, de ahogy fent is említettem, nem ez a célunk. "Szóval csak azt akarom mondani, hogy idén megnyerjük azokat a meccseket, amiket az utóbbi években talán elveszítettünk volna, és ez remekül mutatja, milyen erős karakterű csapat jött most össz Szegeden” - szögezte le büszkén a jobbátlövő.

“A Celje ellen az első félidő nagyon rendben volt, azzal meg is alapoztuk a magabiztos győzelmet, de a többi meccsen kivétel nélkül szoros állással mentünk be a végjátékba. Az, hogy mindegyiket megnyertük, annak köszönhető, hogy most tényleg van 1-2 játékos, aki a nehéz pillanatokban a vállára tudja venni a csapatot. Sok győztes típusú játékosunk van.”

Most jön a neheze

A remek eredményekkel lehozott szezonrajt után most kell alaposan felkötnie a fehérneműt a csapatnak, hiszen brutális meccsek következnek. A Bajnokok Ligájában jön a Flensburg, majd a PSG-hez utazik a MOL-Pick Szeged, a kettő között pedig ránk köszönt a bajnoki szuperrangadó Veszprémben.

“Nem lebecsülve az eddigi ellenfeleinket azért leszögezhetjük, hogy a neheze most jön. A BL-ben és a bajnokságban is olyan meccsek következnek, amiken tényleg lemérhetjük, hol tartunk azokhoz a csapatokhoz képest, akiket sokan a Final4-ba várnak. Mivel a mi célunk is a négyes döntő, most tényleg sok kérdésre választ kapunk.”

 
Balogh nem kívánt a veszprémi helyzettel foglalkozni, bár nem csak ellenfélként érintett Ljubomir Vranjes távozásában, hiszen a svéd szakember a válogatott kapitányi posztjáról is távozik.

“Olvastam egy cikket nemrég arról, hogy talán idén a Szeged a bajnokság esélyese, és bevallom, úgy gondolom, van is valóságalapja. Valami nem működött az ősi riválisnál, de szerencsére nem nekem kell megfejtenem, hogy mi volt az” - mondta mosolyogva Balogh.

“Egyénileg még biztosan erősebb a Veszprém, de csapatként mi jobban működünk, és ez mindig fontosabb. "Hozzá kell tennem, hogy magyarként természetesen nagyon szorítok a Veszprémnek a BL-ben, és örültem, hogy Brestben remek meccsen győzni tudtak. Az biztos, hogy nagy meccset fogunk velük játszani Veszprémben a hónap vége felé” - jövendölt október 21-re Balogh.

MOL Sportágak
MOL Csapat