A Csoknyai-Matics kettős viszi a férfi kéziválogatottat

2018. november 07. szerda 14:29

Csoknyai István és Vladan Matics közösen irányítják a férfi kézilabda-válogatottat, a két szakember megbízatása a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság végéig szól.

Kocsis Máté, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: mindenképpen magyar szakemberekben gondolkodtak - a több mint másfél évtizede Magyarországon élő és dolgozó Maticsot is annak tekinti -, és hosszú távra terveznek velük.

Az MKSZ október 5-én közös megegyezéssel bontott szerződést a korábbi kapitánnyal, a svéd Ljubomir Vranjessel, aki bő egy évig irányította a nemzeti csapatot. A váltás összefüggött azzal, hogy Vranjest négy nappal korábban felmentették a munkavégzés alól a Telekom Veszprém csapatánál, amelynek vezetőedzője volt.

Csoknyai István inkább a spanyol rendszert favorizálja

A férfi kéziválogatott ideiglenes kapitánya, Csoknyai István nem borít fel mindent a két Eb-selejtező kedvéért, de nem tagadja, visszatérne a sp

Októberben a Szlovákia és az Olaszország elleni Eb-selejtezőkön Csoknyai ideiglenes megbízatással irányította a válogatottat, amelynél 2008 és 2010 között már dolgozott együtt Maticcsal.

Nincs mire nagyképűnek lennünk 

A szerb-magyar Matics, a Tatabánya edzője úgy érzi: ezúttal nagyobb támogatást kapnak a szövetségtől, mint tíz évvel ezelőtt, amikor a szövetségi kapitány Csoknyai segítője lehetett a válogatottnál.

Akkor két áldozat voltunk, azóta viszont eltelt tíz év, és rutint szereztünk - emelte ki. A vb-t, valamint az olimpiai kvalifikációt illetően úgy fogalmazott: próbálnak szerények maradni, mert amúgy sincs mire nagyképűnek lenniük. Kiemelte: a közelmúltban neves edzők dolgoztak a magyar válogatott élén - az októberben menesztett Ljubomir Vranjest, valamint Talant Dujsebajevet említette név szerint -, de nem voltak sikeresek és szerencsések.

MOL Sportágak
MOL Csapat