A fiatalok nyitják a szezont a MOL-Pick Szegednél

2020. július 13. hétfő 11:25

A MOL-Pick Szeged elnöke, Szűcs Ernő Péter beszélt a stábban beálló változásokról, a vírushelyzetről, a BL-sorsolásról és a szezont nyitó fiatalokra jutó kiemelt figyelemről is.

Még messze van a következő idény rajtja, a játékosok és a stáb a szabadságukat töltik, mégis az a helyzet, hogy elindult a szezon a MOL-Pick Szegednél. Az első fecskék, a PICK Kézilabda Akadémia játékosai munkához láttak.

"Január 1. óta tart a munka, de most érkeztünk abba a fázisba, hogy összeállt minden" - mondta a klub honlapjának az elnök, dr. Szűcs Ernő Péter. "Eddig is komoly terveink voltak az utánpótlással, most azonban még magasabbra tettük a lécet. A szegedi utánpótlás-nevelés híres volt, most szeretnénk ismét arra a szintre emelni, ahol a felnőtt csapat áll. Azt viszont őszintén nagyon sajnálom, hogy az elmúlt tíz évben nem sikerült olyan játékost kinevelnünk, aki meghatározó szerepet töltene be a nagy csapatban. Komoly szakemberekkel sikerült megállapodnunk, teljes a stábunk, mától pedig már az új szezonra való felkészülés játssza a főszerepet. Telis tele van kihívással, de a fiatalok számára ott a példa, ott egy nagyszerű csapat, ahova ha tehetségesek és szorgalmasak, eljuthatnak."

A csapat nem, a stáb viszont változik

Juan Carlos Pastor irányítása alatt többször is előfordult, hogy egészen komoly jövés-menés volt a MOL-Pick Szegednél a nyári hónapokban, nem ritkán 8-10 játékos mozdult meg egy átigazolási szezonban. Idén ez másként van, hiszen egy távozó (Jorge Maqueda) és egy érkező (Borut Mackovsek) szerepel a transzferlistán, ami az elnök szerint nagy segítség.

 

"Nem is lehet más a célunk, mint eljutni a kölni négyes döntőbe. Ehhez jó alapot szolgálhat a magyar bajnokság és a Magyar Kupa is, amit szeretnénk megnyerni. Nagy erősségünk lehet az új idényben, hogy alig változott a keret, jóformán csak az új fiút, Borut Mackovseket kell beépíteni. Ez most nagy előny lehet, mert fejlődhetünk, még jobbá, erősebbé válhatunk" - mondta Szűcs Ernő Péter, majd hozzátette, amilyen keveset változott a csapat keret, olyan sok változás állt be a háttérben dolgozók soraiban.

"Gazdasági vezetőként tér vissza hozzánk egykori kiváló kapusunk, Farkas József. Marketing- és kommunikációs vezetőként dolgozik nálunk a szegedi kötődésű H. Nagy Máté, a nemzetközi ügyekért Borsos Robin felel a továbbiakban. Az akadémia kötelékébe nevelő tanárokat, edzőket, terapeutákat és különböző területen dolgozó munkatársakat vettünk fel."

Csakelőre a BL-ben és a vírus ellen

Az EHF elkészítette a Bajnokok Ligája sorsolását, és a szegedieknek nem volt okuk panaszra, kedvező csoportba kerültek, még ha igaz is, amit az elnök mond: itt nincs legecsülhető ellenfél.

 

"Továbbra is Európa legjobbjai között szerepelünk. Ez hatalmas dolog, erre mindenkinek büszkének kell lennie. Itt nincs könnyű, vagy nehéz ellenfél. Mindenki komoly játékerőt képvisel. Saját bőrünkön tapasztaltuk meg többször, hogy az esélytelenebb csapatok is képesek a másik dolgát megnehezíteni."Nem lehet kérdés, hogy a minél jobb pozíció megszerzése a célunk. Ez fontos a továbbiak miatt, és képesnek tartom a csapatot, hogy a csoportban előkelő helyen végezzen. Évek alatt megmutattuk, hogy a komoly, nagy klubok ellen is nyerni tudunk.

A koronavírus továbbra is fenyegető árnyékként vetül a nemzetközi kézilabdára, kivált most, hogy újra berobbanni látszik a vírushelyzet több országban. Szűcs Ernő Péter bízik benne, hogy megoldódik a helyzet.

"Nem lesz egyszerű a rajt, sajnos jelenleg is sok a bizonytalanság. Itt komoly utazásokat kell megszervezni, csak reménykedni tudunk abban, hogy nem romlik, hanem javul majd a helyzet - mondta a MOL-Pick Szeged elnöke.

MOL Sportágak
MOL Csapat