A Fradi legyőzésével jutott tovább a MOL Tatabánya

2023. február 02. csütörtök 21:01

A MOL Tatabánya bejutott a legjobb nyolc közé a kézilabda Magyar Kupában. A két élcsapat izgalmas, szoros meccset játszott, jobb hajrájával nyert a Bányász.

kézilabda Magyar Kupa, 4. forduló (nyolcaddöntő):
MOL Tatabánya KC – Ferencvárosi TC 27-24 (17-14)
Földi Imre Sportcsarnok, v: Horváth Péter, Marton Balázs
Gólszerzők: Peric 8, Rodríguez Alvarez 5, Győri 4, Topic 4, Maras 3, Ugalde 2, Ancsin 1, ill. Imre 6, Ónodi-Jánoskúti 5, Bognár 4, Nagy B. 4, Debreczeni 2, Csörgő 1, Füzi 1, Pordán 1

Jobban kezdett a Tatabánya, 3-4 gólos előnyét az első félidő nagy részében meg is tudta tartani, bár a hektikus meccsen a sok hiba miatt percek alatt változott a játék képe. Az első félidő végén három góllal vezetett a MOL Tatabánya. 

A második félidő nagyjából hasonlóan alakult, Székely Márton hetesvédései után a hazaiak, Nagy Bence góljai után a vendégeknek volt jobb periódusa. Az utolsó tíz percre fordulva a Fradi előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette, ám a 7-6 elleni játékába kétszer is hiba csúszott, így a Tatabánya két üres kapus góllal visszavette a vezetést. A véghajrában Tombor Csaba csapata volt pontosabb, így nyert és bejutott a legjobb nyolc közé a MOL Tatabánya. 

MOL Sportágak
MOL Csapat