A MOL-Pick Szeged beállósa lett az év játékosa

2020. február 10. hétfő 15:20

A férfiaknál a MOL-Pick Szeged beállósát, Bánhidi Bencét, a nőknél pedig Schatzl Nadine-t választották a 2019-es év legjobb kézilabdázójának.

A hazai szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint az elnökség a hétfői ülésén döntött erről, Bánhidi és Schatzl egyformán első alkalommal lett az esztendő legjobbja.

 

Bánhidi elismerésének jogosságához nem férhet kétség, hiszen nemcsak a MOL-Pick Szegednek, hanem a magyar válogatottnak is kulcsembere a szegedi beállós. Mivel a klubjában a szezon előtt kidőlt a védekezőspecialista Alen Blazevic, így még nagyobb feladat hárult a játékosra, akinek így védekezésben és támadásban is kulcsszerep jutott Szegeden.

 
Ez a válogatottban is így volt, és Bánhidi állta is a sarat: megbízható vezére volt a magyar csapatnak a nagyszerűen sikerült Európa-bajnokságon, ahol előbb a középdöntő, majd az egész torna álomcsapatába is beválasztották. Bence kvázi a születésnapjára kapta a szép elismerést, hiszen vasárnap, február 9-én töltötte be a 25. életévét, amihez ezúton is gratulál a MOL Csapat. A játékossal az Eb után beszélgettünk egyet: 

Bánhidi Bence: Tudtam, hogy vezérnek kell lennem!

Az Európai Kézilabda Szövetség összeállította az Európa-bajnokság álomcsapatát, amelyben egy magyar (és két szegedi) szerepel Bánhidi Bence és Jorge Maqueda személyében. Bár a végeredmény nem feltétlenül mutatja, a férfi kézilabda-válogatott nagyszerű Európa-bajnokságot hozott le. A mieink az utolsó mérkőzésükön az elődöntőért léptek pályára, ám a portugálok elleni vereséggel egészen a középdöntő ötödik helyéig zuhantak vissza, így összesítésben a 9.

MOL Sportágak
MOL Csapat