A MOL-Pick Szeged óriási izgalmak után verte a BL-döntőst

2018. szeptember 23. vasárnap 21:45

A MOL-Pick Szeged legyőzte az előző idényben BL-döntős HBC Nantes-ot a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
MOL-Pick Szeged - HBC Nantes (francia) 30-28 (11-12)
a Szeged gólszerzői: Bodó 8, Maqueda, Källman, Canellas 5-5, Sostaric, Bánhidi 2-2, Gaber, Bombac, Zsitnyikov 1-1

A bajnoki címvédő hazaiak keretéből taktikai okok miatt ezúttal is hiányzott a szlovén balátlövő, Nik Henigman. A vendégeknél ott volt az ugyancsak balátlövő poszton szereplő magyar válogatott Faluvégi Rudolf, viszont sérülés miatt nem játszhatott a spanyol jobbátlövő, Eduardo Gurbindo, valamint a francia balátlövő, Olivier Nyokas.

A Nantes kezdett jobban, de a szegediek gyorsan fordítottak (5-4). A magyar csapat nem tudott hatékonyan védekezni az ellenfél beállóival szemben, a túloldalon pedig Arnaud Siffert kapus büntetőket és ziccereket is védett, így a francia együttes egy 3-0-s sorozatot produkált és ismét vezetett.

A hajráig vezetett a Nantes

Az első félidő hajrájában is leginkább a vendégek akarata érvényesült, de Mario Sostaric utolsó másodperces, üres kapus találatának köszönhetően a Szeged csupán egygólos hátrányban volt a szünetben. Az előző idény BL-döntőse a második felvonás elején három perc alatt 4-1-es szériát produkált gyors támadásainak köszönhetően, ez pedig a folytatásban kedvezett a taktikájának, amely a szigorú védekezésre és a lendületes ellenakciókra épült.

A szegediek a 43. percben magukra találtak, és Bodó Richárd, valamint Joao Canellas vezérletével felzárkóztak, majd Faluvégi első találata után Bodó duplájával egyenlítettek (28-28). Két és fél perccel a vége előtt a Szeged újra vezetett - 8-7 után ismét -, és Marin Sego kapus bravúrjainak köszönhetően végül a négy kihagyott büntető ellenére sikerült megnyernie a meccset.

MOL Sportágak
MOL Csapat