A pályán vágott vissza a sportszerűtlenségért a Szeged

2020. december 09. szerda 20:55

A MOL-Pick Szeged legyőzte a Meskov Bresztet a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, ezzel visszavágott a sportszerűtlen fehéroroszoknak.

férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Meskov Breszt (fehérorosz) 30-27 (18-13)

A szegediek keretéből Mario Sostaric, Luka Stepancic, Stefan Sigurmannsson és Martin Stranovsky hiányzott. Pontosabb, mozgékonyabb támadójátékkal és valamivel hatékonyabb védekezéssel kezdte a találkozót a házigazda, amely az ötödik perc után ellépett ellenfelétől, és Bánhidi Bence, illetve Bodó Richárd vezérletével magabiztosan őrizte előnyét. A vendégek eleinte csak Ivan Pesic védéseivel tartották magukat, ám az első félidő második felében már a horvát kapus is tehetetlen volt a pontos lövésekkel szemben.

Bánhidi megállíthatatlan volt 

A szünetben 18-13-ra vezetett a Szeged, majd a folytatásban a bosnyák Marko Panic találataival felzárkózott a Meskov Breszt, ám Bánhidi és Bogdán Radivojevic góljaival visszaállította a korábbi különbséget a házigazda. A hajrában újra csökkentette hátrányát a fehérorosz együttes, a végeredményt pedig Bánhidi állította be, a válogatott beálló az utolsó másodpercben dobta a 11. gólját, amivel a mezőny legeredményesebb játékosa lett. A vendégeknél Panic hét találatig jutott.

A szegedieknek ez volt sorozatban a huszadik veretlen mérkőzésük hazai pályán a Bajnokok Ligájában. A két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzésén két vereség mellett hatodszor nyert a Szeged. A szegedieknek volt is miért visszavágniuk, a fehéroroszok hazai meccsükön tanúsított sportszerűtlenségéről itt írtunk bővebben.  

A két győzelemmel és négy vereséggel álló szegediek jövő csütörtökön a Telekom Veszprémet fogadják az NB I rangadóján, majd december 22-én az északmacedón Vardar Szkopjét látják vendégül a BL csoportkörének idei utolsó meccsén.

MOL Sportágak
MOL Csapat