A szegedi kapitány ígéri, alaposan meghajtják a Kielt is

2018. március 05. hétfő 17:51

Jonas Källman szerint a Szeged maga mögött hagyta a gyengén zárt őszt, a csapat egyre jobb, és a játékosok újra élvezik a közös játékot.

Kevésen múlt, hogy a MOL-Pick Szeged nem okozott óriási meglepetést a férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében, de a Barcelona kihúzta az utolsó percet, és végül egy góllal legyőzte a magyar ezüstérmest.

Nagyot harcolt Barcelonában a MOL-Pick Szeged

férfi BL, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport: Barcelona (spanyol) - MOL-Pick Szeged 28-27 (16-14) a Szeged gólszerzői: Sigurmannsson 5, Källman, Bánhidi, Balogh Zs. 4-4, Skube 3, Bodó, Gorbok 2-2, Zsitnyikov, Zubai, Srsen 1-1 Az már a forduló előtt biztos volt, hogy a szegediek a csoport ötödik helyén végeznek, a Barcának viszont fontos volt a meccs, mégis bátran és eredményesen kezdtek a vendégek.

A vereség ellenére a szegedieknél pozitív a hangulat, ami nem is csoda, hiszen a 2017-es évet olyan rosszul zárta a csapat - mind a bajnokságban, mind a nemzetközi porondon - hogy sokan már attól tartottak, szétesik a csapat. A csapatkapitány Jonas Källman szerint ilyesmiről most már szó sincs.

“Remek meccset játszottunk Barcelonában, jól dolgoztunk egész végig, és talán csak egy kis szerencse hiányzott, hogy elkapjuk a katalánokat” - mondta a MOL-csapatnak a svéd balszélső.

“Amikor csak apróságok hiányoznak, hogy legyőzd a világ egyik legjobb csapatát idegenben, okkal vagy elégedett, különösen, ha olyan nehéz időszak van mögötted, mint most mögöttünk. Igazából annyi döntött a Barca javára, hogy a kapusuk a kulcspillanatokban nagyon fontos védéseket mutatott be.”

Kijöttek a gödörből

A 2017-es év vége már csak rossz emlék Källman szerint, de hozzátette, ilyenkor már amúgy sem lehet hibázni, hiszen a bajnokságnak ebben a fázisában már csak fontos meccset játszik a csapat.

“Nem csak jobban kézilabdázunk, sokkal jobban is érezzük magunkat most. Nagyon jót tett a csapatnak a januári szünet, kicsit volt időnk átgondolni a dolgokat, sokat tudtunk együtt edzeni, és a közös munka meghozta az eredményét” - mondta Källman.

 
“Jó most a Szeged kisugárzása, érződik a játékosainkon, hogy újra élvezik a meccseket, és a pozitív hozzáállásnak meg is van az eredménye. A rossz időszakot, úgy gondolom, ezt kijelenthetjük, magunk mögött hagytuk, és most már mi is csak előre nézünk. Pont jókor, hiszen tavasszal már minden meccs nagyon fontos, itt már nincs javítási lehetőség.”

2018-ban a Szeged - a szokásoknak megfelelően - Németországban győzte le a német bajnok Rhein-Neckar Löwent, majd izgalmas meccset játszott a BL-címvédő Vardarral is. Ezután jött a Zagreb elleni nagy fordítás, majd a Barca elleni, végletekig kiélezett csata. Nem rossz eredménysor azután, hogy a csoport két kiesője, a Kristianstad és a Plock is legyőzte a szegedieket 2017 végén.

Már megint a németek

A Szeged tavaly szabadságot kapott a német csapatoktól a BL-ben, hiszen rendhagyó módon egy svéd és egy francia csapattal játszott az egyenes kieséses szakaszban, előtte azonban rendre német csapatokkal találkozott. 2016-ban a Kiel jelentette a végállomást, három éve pedig a Rhein-Neckart kiejtette, majd a Kiel ellen esett ki. Most újra az észak-német zebrák következnek a nyolcaddöntőben.

“Annak ellenére, hogy eddig nem a legszebb arcát mutatta a Kiel idén, azért nem kérdés, hogy kőkemény ellenféllel találkozunk. A Kiel az Kiel: amikor azt hiszed, éppen elkaphatod őket, mindig megrázzák magukat. Nem véletlen, hogy évről évre ott vannak a legjobbak között” - mondta a THW-vel kapcsolatban Källman.

“Természetesen mindent beleadunk majd a Kiel ellen, és annyit már most ígérhetek, hogy két remek meccset fogunk játszani a német csapat ellen. Hogy ez mire lesz elég, az sok tényezőtől függ. Jó lenne legalább egy 4-5 gólos előnyt magunkkal vinni majd Németországba, ám ehhez még jobban kell játszanunk. Alakulunk minden szinten, de még nem értük el a csúcsformánkat. Márpedig a Kiel ellen arra lesz szükség” - szögezte le a svéd szélső.

A Kielnek szinte semmi reménye nincs már arra, hogy a Bundesligában az élen végezzen (csak a 6. helyen áll, és az előtte állók közül többen is kevesebb meccset játszottak), és a Bajnokok Ligájában sem ment a megszokott szinten a csapatnak, hiszen csak a meccseik felét tudták megnyerni, és csak a 4. helyen végeztek.

“Tavasszal már csak emlék az ősz - mondta nevetve Källman -, most már semmit nem számít, ki hányadik helyen végzett a csoportkörben. Az igazán nagy csapatok ilyenkor kerülnek csúcsformába, de én nem a Kiellel foglalkozom, csak az érdekel, hogy a Szeged minél jobb formában várja a nyolcaddöntőt. Fantasztikus szurkolótáborunk előtt joggall bízom a győzelemben, és így remélem, Kielben egész komoly előnyt kell majd megvédenünk” - tette hozzá a szegedi csapatkapitány.

MOL Sportágak
MOL Csapat