"Ahogy mi tanultunk a Vardarból, úgy a Veszprém is belőlünk"

2019. május 23. csütörtök 12:04

Mirko Alilovic idén többször is hőssé vált volt csapata ellen, de a MOL-Pick Szeged kapusa is tudja, hogy a Veszprém ellen nem egy ember nyer csatát, hanem a csapat.

A héten beszélgettünk egyet a MOL-Pick Szeged nehézbombázójával, Bodó Ricsivel, aki biztosította a MOL Csapatot arról, hogy már nem a Vardar elleni BL-kiesés foglalkoztatja a szegedi játékosokat, hanem minden erejükkel a címvédésre koncentrálnak.

Bodó Ricsi: A legfontosabb feladatunk még előttünk van

Még fáj a szegedi játékosoknak a Vardar elleni kiesés, de tudják jól, nem engedhetik meg maguknak, hogy túl sokáig rágódjanak a Bajnokok Ligája-kudarcon, hiszen máris közeledik a következő nagy feladat, a bajnoki cím megvédése.

Hasonló húrokat penget a csapat horvát kapusa, Mirko Alilovic, aki egyszerű figyelmeztetésként tekint a macedónok elleni BL-kudarcra. “Nem lettünk rosszabb csapat, ugyanaz a MOL-Pick Szeged vagyunk, amely remek szezont hozott le eddig, csak gazdagabbak lettünk egy tapasztalattal, miszerint nem is kell egy rossz meccs, elég egy gyenge 20 perc, és máris veszélybe kerül minden, amit felépítettünk.”

Mindig hazatér Veszprémbe

Alilovic, akinek óriási szerepe volt abban, hogy a Szeged idén az összes meccsét (mindkét bajnokit és a kupadöntőt) megnyerte a Veszprémmel szemben, nem tagadja, hogy különleges élmény számára Veszprémben pályára lépni.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Izgatott vagyok, hiszen hét gyönyörű évet töltöttem el Veszprémben. Rengeteg sikert értem el itt, nagyszerű közönséget ismertem meg, és sok barátot szereztem, így mindig különleges lesz számomra a visszatérés. Bevallom, nagyon jólesett, hogy a szurkolók szeretettel fogadtak, pedig tudják ők is, hogy a barátság csak a kezdő sípszóig tart, utána már ellenfelek leszünk. Mindenesetre az, hogy a távozásom után is kedvelnek, jó visszaigazolás az itt elvégzett munkámmal kapcsolatban” - mondta Alilovic.

“A nosztalgia bennem is csak a meccs kezdetéig marad meg, utána minden erőmmel azon leszek, hogy a MOL-Pick Szeged beteljesítse idei küldetését, és története legsikeresebb szezonját zárja.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Mi vagyunk a bajnoki címvédők, a Magyar Kupát már megnyertük, és egy hajszállal maradtunk csak le a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről. Eközben az alapszakaszban történelmi rekordot állítottunk fel a szerzett pontok tekintetében, így bár nagyon fáj továbbra is a Vardar elleni kiesés, ha megvédjük a bajnoki címünket, biztosan mindenki nagyon boldog lesz Szegeden” - magyarázta a horvát kapus.

A kupadöntőt kell figyelni, nem a Vardar elleni kiesést

A Szeged meglepő hullámvasútazást mutatott be, hiszen miután a kupadöntőben imponáló magabiztossággal győzte le a Veszprémet, a Bajnokok Ligájában súlyos kudarcot élt meg a mindössze kilenc játékossal felálló Vardar ellen.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Nincs két ugyanolyan meccs, így ahogy a Vardar elleni játékunkból sem lehet kiindulni, a Veszprém elleniek sem jelentenek garanciát semmire. A bajnoki fináléban új párharc kezdődik, két európai élcsapat feszül egymásnak, amelyek ráadásul hasonlóan erős játékoskerettel rendelkeznek, és a játékstílusuk sem túlságosan különböző, így nüanszok fognak dönteni. És nem az, hogy ki mit játszott a BL-ben, még kevésbé az, hogy másfél hónapja milyen eredmények születtek a két csapat között” - szögezte le Alilovic.

A kupadöntőben, ahol az első félidőben a Szeged a földdel tette egyenlővé a Veszprémet, Alilovic volt a szegediek hőse (beszélgettünk egyet utána is), de a kapus csípőből elhárítja az ilyen dicséreteket. “Egy játékos soha nem nyer meccset, és bár jól ment a védés a kupadöntőben, ha nem védekezik előttem jól a fal, én sem tudtam volna ennyit segíteni. Elég megnézni a döntő második félidejét, amikor [Bánhidi] Bence piros lapja miatt eléggé szétesett a játékunk, és a Veszprém majdnem visszajött a meccsbe.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Ahogy mi tanultunk a Vardar elleni, nagyon drága leckéből, biztos vagyok benne, hogy a Veszprém is ugyanúgy okult az idei, Szeged elleni mérkőzésekből. A mi leckénk elsősorban arról szólt, hogy egyetlen pillanatra sem szabad kiengedni, ha a világ egyik legjobb csapata az ellenfeled, és ebből a szempontból nincs különbség, hogy a Veszprémmel vagy a Vardarral játszunk, hiszen mindkettő ott van a BL legjobb négy csapata között.”

Nincs olyan, hogy megfelelő vereség

A bajnoki döntőt két mérkőzésre játsszák a felek, a veszprémi mérkőzés után három nappal, vasárnap már jön is a visszavágó az Újszegedi Sportcsarnokban. Az alapszakasz megnyerésével a szegediek biztosították, hogy saját pályájukon játsszák a mindent eldöntő visszavágót, de Alilovic szerint óriási hiba lenne, ha nem adnának bele mindent már az első meccsen.

“Ahogy korábban is mondtam, egy rossz tízperces szakasszal az egész év munkáját tönkre tudjuk tenni, így óriási butaság lenne a részünkről, ha nem győzelmi szándékkal utaznánk Veszprémbe. "Meg kell próbálnunk idegenben is győzni, és a hitünket táplálja, hogy ez már egyszer sikerült idén.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Hogy mi lenne a legnagyobb gólarányú vereség, amivel még elégedett lennék? Nos, ilyen nincsen, hiszen semmiféle vereséggel nem lennék elégedett. Amúgy sem az én asztalom a matekozás, ezért nem is szeretnék számolgatni: meg kell nyerni az első meccset, és akkor nem azzal telik a két meccs közti három nap, hogy mindenki azt kalkulálja, hogyan fordítsuk meg az állást” - tette hozzá mosolyogva Alilovic.

“Koncentráltak vagyunk, fejben egyben van a csapat, és tudja, mit akar. A Vardar elleni kudarc már mögöttünk van, csak a Veszprémre koncentrálunk, mert szeretnénk idén még egyszer boldoggá tenni a szurkolóinkat. A Szeged még soha nem tudta megvédeni a bajnoki címét, reméljük, most ennek is eljött az ideje” - mondta eltökélten a horvát kapus.

A döntő első mérkőzését május 23-án csütörtökön, este 18.30h-kor kezdik meg a csapatok, a mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti. A visszavágóra vasárnap este, Szegeden kerül sor. Hajrá, Szeged, #csakelőre!

MOL Sportágak
MOL Csapat