Alilovic: Vannak ilyen napok, de most is a csapat győzött, nem én

2019. április 02. kedd 13:28

Mirko Alilovic kapus talán az egész BL-szezon legdurvább teljesítményét tette a közösbe a Wisla Plock ellen, a MOL-Pick Szeged kapusa tette könnyűvé a továbbjutást.

A MOL-Pick Szeged jó helyzetből várta a Wisla Plock elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt, hiszen idegenben is győzni tudott, de - ahogy azt Balogh Zsolt is elmondta a MOL-csapatnak - azért nem ártott az óvatosság a visszavágón. Szerencsére gyorsan kiderült, hogy nem lesz miért izgulni, a szegediek már az első félidőben eldöntötték a párharc sorsát, amiben óriási szerepe volt az ihletett formában védő Mirko Alilovicnak.

Könnyed győzelemmel BL-negyeddöntős a MOL-Pick Szeged

Férfi kézilabda BL, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó: MOL-Pick Szeged - Orlen Wisla Plock (lengyel) 23-16 (13-8) a Szeged gólszerzői: Bánhidi 7, Bombac, Sigurmannsson 3-3, Maqueda, Kasparek 2-2, Bodó, Balogh Zs., Canellas, Gaber, Sostaric, Alilovic 1-1 Továbbjutott: a Szeged kettős győzelemmel, 45-36-os összesítéssel. A hazaiak közül a svéd csapatkapitány, a továbbra is hátsérüléssel bajlódó Jonas Källman hiányzott.

“Köszönöm az elismerést, de őszintén szólva nem nagyon szeretem, ha azt mondják, valaki megnyerte a meccset a csapatának. Ha ugyanis csak rajtam múlik a dolog, 16-1-re kikapunk” - mondta nevetve az általa lőtt gólra utalva a horvát kapus.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
Az már eleve óriási fegyvertény, hogy a szegediek 16 gólon tartották ellenfelüket a BL egyenes kieséses szakaszában, és bár a védekezés is jól működött, ebben azért Alilovicé volt a döntő szó, hiszen brutális, 53 százalékos mutatóval zárta a nyolcaddöntő visszavágóját.

“Vannak ilyen napok, és hát nem mondom, hogy nem vagyok büszke a vasárnapi teljesítményemre. Jól esik, hogy sikerül hozzájárulnom a sikerünkhöz, de ez egy csapatjáték, és a kiváló védekezés nélkül én sem tudtam volna ilyen hatékonyan védeni. "Ez most jól jött ki, örülünk neki, de már előre nézünk.”

Most jönnek az igazán nagy feladatok

A szegediek nem örülhetnek sokáig a szép sikernek, hiszen egyrészt közeledik a Magyar Kupa négyes döntője, után pedig már rá is fordulnak a szezon legfontosabb párharcára, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Mi olyan csapat vagyunk, akik képesek bárkivel szemben szenvedni, ugyanakkor ha elkapjuk a fonalat, bárkit le tudunk győzni. Mindkettőt bizonyítottuk már idén, de szerencsére több van az utóbbiból” - utalt a PSG, illetve a Veszprém kétszeri legyőzésére a horvát kapus, aki az előbbit tartja többre, hiszen a francia sztárcsapat idén egyetlen vereséget szenvedett el, méghozzá a szegedi csarnokban.

“Az ilyen sikerek azért is fontosak, mert önbizalmat tudunk meríteni belőlük. És ha az önbizalom megvan, akkor a játékunk is könnyebben összeáll, mint azt láthattuk az egyébként kiváló Plock elleni párharcban is. "Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, hiszen sem a kupában, sem a Vardar ellen nem fér bele, hogy olyan gyenge támadójátékot mutassunk, mint Plockban. Fontos a jó védekezés, de mindig nem fog kihúzni minket a csávából, ezért folyamatosan arra kell törekednünk, hogy jobbak és jobbak legyünk az ellenfél kapuja előtt is.”

A negyeddöntőben sokkal jobban kell támadni

“A Vardar elleni párharc is inkább ott fog eldőlni. Nem is kérdés, hogy hozzánk hasonlóan az észak-macedónoknak is a védekezésük a legnagyobb erősségük, ezért most támadásban kell extrát nyújtanunk, és nemcsak a szerzett gólok számát kell növelnünk, hanem sokkal jobban kell vigyáznunk a labdára, mert nem szabad könnyű gólokat ajándékoznunk a lerohanásokat mesterien űző Vardar-játékosoknak.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
A szegediek történetük során még soha nem jutottak be a négyes döntőbe, az utóbbi években többször is a negyeddöntő jelentette a végállomást. Ráadásul előfordult, hogy a MOL-Pick Szeged a párharc jelentős részében jobban játszott ellenfelénél, de egy párperces rövidzárlat a vesztét okozta. Idén azonban más a helyzet, a bajnoki címvédő ugyanis már többször bizonyította, hogy akkor is képes győzni, ha nem megy igazán jól a játék.

“A Final4 egy csodaszép álom, és úgy érzem, idén nagyon jó esélyünk van rá, hogy valóra váltsuk. A lebonyolításból fakadóan egyébként is sokkal nehezebb eljutni a négyes döntőig, mint ott jól szerepelni. "Ha már kiharcolta a részvételt egy csapat, akkor egy új torna kezdődik, nincsenek esélyek, egy meccs dönt, és azon már bármi megtörténhet. Nézzük csak meg az utóbbi éveket: többször is nyert olyan csapat, amelyet még a döntőre sem tartottak esélyesnek.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“A Szeged erős csapat, és úgy érzem, nincsenek korlátaink. Nincs olyan, hogy valamihez nem vagyunk elég erősek, mert ahogy említettem is, bárki ellen győzelmi reményekkel léphetünk pályára. Ilyenformán azt sem tartom kizártnak, hogy nemcsak eljutunk Kölnig, de ott minden szegedi szurkoló legvadabb álmát is valóra váltjuk” - tette hozzá széles mosollyal Alilvovic.
MOL Sportágak
MOL Csapat