Az Év Pillanata, V. rész - Kim Rasmussen, a női kéziválogatott kapitánya

2018. december 29. szombat 10:32

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Jön Kim Rasmussen, a női kéziválogatott kapitánya.

“Nem könnyű választani, hiszen 2018 bővelkedett különleges pillanatokban” - mondta a MOL-csapatnak Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott dán szövetségi kapitánya. “Mondhatok kettőt?” - kérdezett vissza nevetve. Hát, legyen.

“Nagyon fontos volt, hogy az Eb-selejtezőben idegenben győztük le Hollandiát. Nem a kijutás miatt, hiszen az többé-kevésbé biztos volt hanem azért, hogy a lányokban is tudatosuljon, hogy bárkit képesek legyőzni. Voltak akkor is gondjaink sérülésekkel, de persze nem olyan súlyúak, mint az Európa-bajnokságon.”

Káprázatos győzelmet aratott Hollandiában a női kéziválogatott

Női kézilabda Eb-selejtező, 4. forduló Hollandia-Magyarország 22-23 (12-12) Eindhoven, játékvezetők: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák). Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/2, ill. 4/3. HOLLANDIA: Jankovic, Wester (kapusok), Abbingh 8, Amega, Bont, Broch 1, Dulfer, Groot 6, Knippenborg, Malestein 1, Smeets 3, Smits, Snelder, Steenbakkers, van der Heijden 2, van Olphen 1.

A kapitány hozzátette, ha csak egyet választhatna, akkor nem a hollandok legyőzése, és nem is az Eb utolsó bravúrja, a románok elleni győzelemre voksolna, hanem Németország legyőzésére a középdöntőben.

Óriási meccsen aratott bravúrgyőzelmet a kéziválogatott

Női kézilabda Eb, középdöntő, 2. forduló, II. csoport: Magyarország-Németország 26-25 (12-10)Nancy, 2700 néző, v.: Pandzic, Mosorinski (szerbek) lövések/gólok: 39/26, illetve 45/25 gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/2 kiállítások: 4, illetve 2 perc Magyarország: Bíró - Lukács 7, Háfra 5, Mészáros, Kovacsics 3, Planéta 3, Schatzl 3, cserék: Kovács A.

“A németek elleni győzelem két okból is nagyon közel áll a szívemhez. Az egyik, hogy ragaszkodtunk a saját játékunkhoz, az utolsó pillanatig harcoltunk, és ennek az lett az eredménye, hogy az utolsó másodpercekben nyertük meg a meccset egy káprázatos góllal. Ez már önmagában elég lenne, de van itt még valami” - magyarázta a dán kapitány.

“Ez a győzelem két nappal azután történt, hogy Norvégia feltörölte velünk a pályát. Márpedig egy csúnya vereség alaposan próbára tesz egy sportolót, de a lányok pontosan úgy reagáltak, ahogy vártam tőlük: erősebbek lettek tőle."Ez az én edzői filozófiám, és a lányok pontosan értik, mire gondolok, amikor azt mondom: legyőzhetnek, megverhetnek, de te nem maradsz a földön, hanem felállsz, és még nagyobb elszántsággal harcolsz tovább.”

A németek elleni győzelem már a harmadik sikere volt az Eb-n a válogatottnak, és bár már akkor látszott, hogy a norvégok elleni csúnya vereség visszaüt majd a végső sorrenden, a magyar csapat ezzel mit sem törődve küzdötte végig a meccset, és Háfra káprázatos góljával meg is nyerte.

“Azon a németek elleni meccsen azt kaptam vissza a csapatomtól, amit Magyarországra érkezésem óta folyamatosan szeretnék viszontlátni. Csodálatos győzelem volt, majd szétfeszítette a mellemet a büszkeség utána” - tette hozzá a kapitány.

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó
III. rész: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 
IV. rész: Fucsovics Márton teniszező 

MOL Sportágak
MOL Csapat