Bánhidi Bence: Tudtam, hogy vezérnek kell lennem!

2020. január 27. hétfő 11:46

Az Európa-bajnokság álomcsapatába jelölt Bánhidi Bence örül az elismerésnek, annál is inkább, mert ritkán választanak játékost a 9. helyen végzett csapatból.

Az Európai Kézilabda Szövetség összeállította az Európa-bajnokság álomcsapatát, amelyben egy magyar (és két szegedi) szerepel Bánhidi Bence és Jorge Maqueda személyében.

Bár a végeredmény nem feltétlenül mutatja, a férfi kézilabda-válogatott nagyszerű Európa-bajnokságot hozott le. A mieink az utolsó mérkőzésükön az elődöntőért léptek pályára, ám a portugálok elleni vereséggel egészen a középdöntő ötödik helyéig zuhantak vissza, így összesítésben a 9. helyen végeztek.

Az egész tornán kiváló volt Bánhidi

A MOL-Pick Szeged beállósa az egész tornán vezére volt a mieinknek, ráadásul nemcsak támadásban, hanem védekezésben is egészen kiváló teljesítményt nyújtott, nem véletlen, hogy az EHF is méltányolta Bánhidi Bence erőfeszítéseit, és az egész torna álomcsapatába jelölte Bencét.

Óriási elismerés, és nagyon boldog vagyok miatta. Főleg azért, mert nem gyakori, hogy egy kilencedik helyen végzett csapatból valaki bekerüljön az álomcsapatba" - mondta Bánhidi a MOL Csapatnak. A MOL Pick Szeged beállósa végül 32 góllal zárta a tornát, és óriási szerepe volt abban, hogy a mieink egészen az utolsó mérkőzésig álmodozhattak a helyosztókról, illetve az olimpiai selejtezőről.

 
"Tudtam, hogy sok múlik rajtam, és fejben készültem is rá, hogy sokat kell segítenem a fiúknak. Éreztem, hogy kiemelt figyelmet szánnak nekem az ellenfelek is, ennek ellenére elégedett voltam a játékommal. Kár, hogy nem párosult még szebb eredménnyel, mert az lett volna az igazi" - magyarázta Bence.

A szegediek még egy játékost delegáltak az Eb álomcsapatába: a végső győztes spanyol válogatott egyik legjobbja volt a MOL Pick Szeged jobbátlövője, Jorge Maqueda. Nem sokon múlt az sem, hogy az irányító posztjára is egy szegedi kerüljön, ha Szlovénia döntőt játszhat, vélhetően Dean Bombac lett volna a legjobb irányító, így azonban Igor Karacicot választották erre a posztra.

MOL Sportágak
MOL Csapat