Bodó: Megint a 2-3 perces rövidzárlaton ment el a győzelem

2018. április 18. szerda 10:56

A MOL-Pick Szeged nem tudta legyőzni a Veszprémet a kupadöntőben, és Bodó Richárd szerint újra a csapatot egész évben sújtó probléma csapott le rájuk.

Mivel a bajnokság alapszakaszában a MOL-Pick Szeged másfél évtizedes átkot megtörve idegenben győzte le a Veszprémet, a szokottnál is bizakodóbb szegedi szurkolók foglalták el a debreceni Főnix csarnok számukra kijelölt szektorait. Szegeden hetekkel korábban elindult a kampány, hogy minden nekik fenntartott jegy fogyjon el, és a hangulattal nem is volt gond Debrecenben.

Sőt, tulajdonképpen a játékkal sem, hiszen a Szeged többször is felépített 2-3 gólos előnyt, de megtartania egyszer sem sikerült. Aztán jött a - sajnos lassan szokásosnak mondható - rövidzárlat, és végül megint a Veszprém nyert.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 
“Hát, nem tagadom, voltam már jobban is” - mondta kicsit lankadtan a MOL-csapatnak a szegediek átlövője, Bodó Richárd. “Reménykedtünk benne, hogy most sikerül a bravúr, és úgy gondolom, nem is voltunk messze tőle. Ha egy dolgot kell megneveznem, hogy ezúttal min múlt a győzelmünk, akkor azt mondanám, Mirko Alilovic kapus döntött” - tette hozzá Bodó, aki jövőre egy csapatban kézilabdázik majd a Szegedre igazoló horvát kapussal.

Mindig azon a pár percen múlik

“Azért vagyok dühös, mert ahogy a Kiel elleni mérkőzésen, úgy most a Veszprém ellen is azért kaptunk ki, mert volt egy rövid, néhány percig tartó rövidzárlatunk. Csakhogy bármilyen rövid időre blokkolsz is le, ezek a csapatok azonnal megérzik a vérszagot, és hiába tart csak pár percig, ez alatt az idő alatt is ki tudnak alakítani egy akkora különbséget, aminél már csak az eredmény után futsz.”

Bodó hozzátette, ezúttal azért is volt különösen fájó ez a rövidzárlat, mert egy kettős emberelőnynél ment el a meccs. “Azt nagyon elrontottuk, azt hiszem, 0-2-vel zártuk az emberelőnyt. Pedig ott éppen sínen voltunk, és még jobban ki lehetett volna zökkenteni a Veszprémet, ehelyett szépen visszatereltük őket. Nagyon dühös vagyok!” - mondta bosszúsan a csapata legeredményesebbjeként négy gólt szerző átlövő.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 
“Ezeket az áramszüneteket kell minél rövidebbre vágni, de persze a legjobb lenne, ha egyáltalán nem lennének. A tapasztalat ugyanakkor az, hogy kisebb hullámvölgyek nélkül egyetlen csapat sem tud lehozni magas színvonalú meccseket, így inkább azt kell célul kitűznünk, hogy ne kerüljünk végzetes hátrányba ezekben az időszakokban.”

Nagyon nehéz trófeát nyerni itthon

A Szeged 2007-ben bajnok, 2008-ban kupagyőztes volt, azóta azonban egyetlen magyar trófeát sem emelhettek a magasba Szegeden. Néhányszor sikerült legyőzni a Veszprémet a bajnokság alapszakaszában, vagy a döntő sorozat hazai meccsein, de egy évtizede nem végzett egyik sorozatban sem az élen a Szeged.

“Borzasztó nehéz dolgunk van, hiszen a világ egyik legjobb csapatát kellene legyőznünk ahhoz, hogy trófeát szerezzünk. A Veszprémet legyőzni mindig bravúr, és úgy gondolom, a Szeged sokszor megérdemelte volna a győzelmet olyan meccseken is, amikor kikapott. A kupadöntő nem tudom, hogy ezek közé tartozott-e, hiszen 50-50 volt a meccs, és csak azon múlt, hogy Alilovic a legjobb pillanatokban hozott egy-egy bravúrt. Mindenesetre gratulálok a Veszprémnek, nem mondhatjuk, hogy érdemtelenül nyerték meg a Magyar Kupát” - mondta sportszerűen Bodó.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 
“Ettől még persze nem leszünk vidámabbak… Nem az ezüstért dolgozunk egész évben, hanem győzni akarunk, márpedig ha elbukod a döntőt, akkor azt érzed, az egész éves munkád füstbe ment. Mennünk kell tovább előre, hiszen fontos céljaink vannak még idén, de még egy pár napig biztosan fájni fog az elveszített finálé.”

Fejlődés minden fronton

A döntő helyszínén a MOL-csapat megkérdezett jó néhány szurkolót, hogy kitől várják a meghatározó teljesítményt, és szinte kivétel nélkül mindenki Bodó Richárdot nevezte meg. “Nagyon jólesik, ez az a fajta visszaigazolás, ami a legtöbbet számít egy játékosnak. Igyekeztem méltónak bizonyulni a bizalomra, sajnálom, hogy ez nem párosult győzelemmel. Pedig a szurkolóink nagyon megérdemelték volna, óriási hangulatot teremtettek Debrecenben.”

Hiába a bizakodás, nem sikerült a bravúr a MOL-Pick Szegednek

Férfi kézilabda Magyar Kupa, döntő: Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 23-21 (10-11) szegedi gólszerző k: Bodó, Sigurmannsson 4-4, Bánhidi 3, Srsen, Källman, Skube 2-2, Thiagus Petrus, Balogh Zs., Gaber, Zsitnyikov 1-1 A szegedi szurkolók között már jó néhány hete elindult a "Legyünk 1000-en Debrecenben" kampány, és a tábor ezúttal sem hagyta cserben a csapatot: gyakorlatilag az összes szegedieknek elrakott jegy gazdára talált.

“Én minden meccsen húzóember akarok lenni! Bár a csapatmunkában hiszek, mindig úgy készülök, hogy nyerő ember leszek. Úgy gondolom, sokat fejlődtem az utóbbi két évben, és ahogy védekezésben is egyre nagyobb szerepet kapok, úgy érzem, komplettebb játékos is lettem. Persze sokat kell még fejlődnöm, de nem járok rossz úton” - tette hozzá Bodó.

“És ez nem csak a Szegedre értendő, hanem a válogatottra is. Jól éreztem magam a pályán a legutóbbi két meccsen, és külön kiemelném, hogy kiváló volt az összhang [Ilyés] Fecivel védekezésben. Nem mondom, hogy könnyű a válogatottra átállni, hiszen egészen más rendszerben védekezünk, mint a Szegedben, de a fejlődés szemmel látható.”

jön a bajnoki döntő 

Tíz év hazai trófea nélkül nagyon hosszú idő, de a vezetőség türelmes, nincs szó ultimátumokról és büntetésekről. “Nyilván nagyon szeretnék, ha végre nyernénk valamit, de ők is tudják, hogy a Veszprém legyőzéséhez mindig bravúr kell. Nagyon normálisan állnak hozzánk.”

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 
Három forduló van hátra a bajnokság alapszakaszából, és nagyon úgy fest, hogy Veszprém-Szeged döntőt rendeznek idén is a bajnokságban. Az alapszakasz után oda-visszavágós rendszerben dől el a bajnoki cím, és ha minden így marad, az első meccset Szegeden, a második Veszprémben játssza majd a két csapat.

“Bár a bajnokság alapszakaszában idegenben legyőztük a Veszprémet, azért azt nem szabad elfelejteni, hogy azon a meccsen nem játszott Nagy Laci, és a Veszprémnek amúgy sem volt fontos az összecsapás. Nekünk viszont nagyon kellett, mert így kerülhetett a saját kezünkbe a sorsunk.”

Ott lesz-e a veszprémi csapat motorja?

“A bajnoki finálé egy egészen más hangulatú párosmeccs lesz, hazai pályán kell komoly előnyt kiharcolnunk, hogy aztán Veszprémben bajnoki címet ünnepelhessünk. Elszántan készülünk, és úgy gondolom, jó esélyünk lehet legyőzni a Veszprémet, amelyből előfordulhat, hogy hiányozni fog az egyik legfontosabb játékosa” - mondta bizakodva Bodó.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 
A kupadöntőn kézsérülést szenvedett az egész mezőny legeredményesebb játékosa, Lékai Máté, akiről egyelőre nem lehet tudni, készen áll-e majd a játékra a döntőben, de előfordulhat, hogy nem lesz ott a Veszprémben.

“Egy ilyen kiváló játékos sérülése soha nem lehet öröm, főleg, mert válogatott csapattársról is van szó, de szegediként annyi talán belefér, ha azt mondom: egyáltalán nem bánnám, ha Máté nem játszana ellenünk a döntőben, mert úgy gondolom, ő a veszprémi támadójáték motorja.”

MOL Sportágak
MOL Csapat