Bodó Ricsi: A legfontosabb feladatunk még előttünk van

2019. május 17. péntek 08:52

Vége az alapszakasznak, jövő héten már a bajnoki döntőben küzd a címvédésért a MOL-Pick Szeged. A Veszprém elleni finálé előtt Bodó Ricsivel beszélgettünk.

Még fáj a szegedi játékosoknak a Vardar elleni kiesés, de tudják jól, nem engedhetik meg maguknak, hogy túl sokáig rágódjanak a Bajnokok Ligája-kudarcon, hiszen máris közeledik a következő nagy feladat, a bajnoki cím megvédése.

“Magunkban már lezártuk a Vardar elleni párharcot."Én már másnap úgy jöttem edzésre, hogy hiába sajnáltam nagyon a kiesést, már csak a bajnokságból hátralevő meccsekre koncentráltam” - mondta a MOL Csapatnak Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged átlövője.

Bekacsintott a rekord

A bajnokság alapszakaszából már csak egy meccs volt hátra, a Csurgó elleni győzelemmel pedig az is kiderült, hogy a szegediek rekordévet zártak, hiszen még soha nem végeztek 25 győzelemmel. Egyetlen pontot vesztettek csupán, és a tatabányai döntetlen ellenére magabiztosan szerezték meg az alapszakasz első helyét, és vele a pályaelőnyt a bajnoki döntőben.

Történelmi alapszakaszt zár le kedden a MOL-Pick Szeged

Soha ilyen jól nem szerepelt még a férfi kézilabda NB I alapszakaszában a MOL-Pick Szeged, mint a 2018-19-es kiírásában - olvasható a klub honlapján. Amennyiben az utolsó fordulóban, kedd délután legyőzi a Csurgói KK-t a magyar bajnok, akkor 25 győzelemmel végez az alapszakasz tabellájának élén.

“Jól játszottunk, és megérdemelten nyertünk, de a Csurgó elleni siker nem csak ezért volt jó, hanem azért is, mert elterelte a gondolatainkat a Vardar elleni párharcról. Megéreztük újra a győzelem ízét, és most már minden idegszálunkkal a Veszprém elleni párharcra koncentrálunk” - mondta a válogatott balátlövő.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Az alapszakaszban már egyszer sikerült történelmet írnunk, és ez erőt ad ahhoz, hogy meneteljünk tovább előre a következő történelmi tett felé, olyan ugyanis még soha nem fordult elő, hogy a Szeged duplázzon. Márpedig a kupa már a miénk, és ha megvédjük a bajnoki címünket, akkor ez is összejön.”

Mit tanít a Vardar elleni kiesés

A válogatott átlövővel megpróbáltuk megtalálni a kiesés okait, ami azért is volt meglepő, mert a Szeged idén - a korábbi évekkel ellentétben - nem tűnt hajlamosnak olyan összeomlásra, amilyet Szkopjéban produkált.

“Rossz napot fogtunk ki idegenben, hiszen amíg az eredmény kedvezően alakult, addig sem játszottunk magunkhoz képest jól. Aztán viszont összeomlottunk, és onnantól már tudtuk, hogy hazai pályán óriási bravúr kell a továbbjutás kiharcolásához. "Végül nem volt messze, de talán kicsit korán dolgoztuk le a nyolcgólos hátrányt, és ebbe azért alaposan bele is fáradt a csapat, hiszen elképesztő iramot diktáltunk a szünet előtt.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Nagyon jó csapat a Vardar, hiába voltak kevesen, nagyon jól bírták fizikailag is a párharcot. Azt gondolom, egy fontos dolgot kell magunkkal vinnünk a bajnoki döntőbe a BL-párharcból: semmiképpen nem szabad olyan rövidzárlatot produkálnunk, mint a macedónok ellen, a Veszprém ugyanis bőven van olyan jó csapat, hogy ezt ugyanúgy megbüntesse, mint a Vardar” - szögezte le Bodó.

A kupadöntőből lehet építkezni

A Magyar Kupa-döntőben a MOL-Pick Szeged az első félidőben a földdel tette egyenlővé hazai riválisát, és végül az ekkor kiharcolt előnye kitartott a meccs végéig. Bodó szerint a szünet előtt mutatott játékot lehet alapul venni, bár sok mindennek kell stimmelnie, hogy újra olyan lendülettel játsszon a Szeged.

A bajnoki után a kupatrónt is megszerezte a MOL-Pick Szeged

férfi kézilabda Magyar Kupa, döntő: MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 28-27 (17-10) gólszerzők: Maqueda 7, Bombac 6, Sigurmannsson 4, Sostaric 3, Bodó, Canellas, Balogh Zs. 2-2, Gaber, Bánhidi 1-1, illetve Nagy L.

“2016 óta vagyok a Szeged játékosa, azóta jó néhány meccset lejátszottam a Veszprém ellen, és egy sem volt olyan, mint a többi. Mindegyik teljesen más dinamikájú összecsapás volt, úgyhogy azt meg se kérdezd, milyen meccsre számítok” - mondta nevetve Bodó.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Nyilván meg fogjuk nézni a kupadöntőt, de nem csak azt az egy meccset, hanem alaposan kielemezzük a Veszprém játékát. Nem mintha ne ismerné egymást betéve a két csapat, itt már nagyon nehéz meglepni a másikat, hiszen rengetegszer találkozunk, és látjuk egymást játszani. Bízom benne, hogy ebből újra mi jövünk ki jobban, és már Veszprémben le tudjuk győzni a riváliisunkat” - mondta Bodó a kétmeccses döntőről, amely Veszprémben kezdődik jövő csütörtökön, és vasárnap Szegeden dől el a cím sorsa.

Nagy nyomás a címvédés

“Amióta Szegeden vagyok, folyamatosan fejlődik a csapatunk. Egyre jobbak vagyunk, és ez már az eredményekben is megmutatkozik. Megnyertük a kupát, címvédők vagyunk a bajnokságban, és egy hajszál választott el minket a Final4-tól, ami jó visszaigazolás.”

“Természetesen komoly nyomás nehezedik ránk, hiszen címvédőként nem is lehet más a célunk, mint a bajnokság megnyerése, és úgy gondolom, jó esélyünk van. Az utóbbi időben mi jöttünk ki jobban a párharcokból, ráadásul a Veszprémre még nagyon fontos feladatok várnak, nekünk pedig sajnos nincs hova tartalékolni. Ettől még nyilván ellenfelünk is mindent bele fog adni, de a fenti tény feltétlenül mellettünk szól.”

Arról, hogy miként lehet elkapni a Veszprémet, Bodó elmondta, ha a szegedi védekezés és a kapusteljesítmény rendben van, az már egy nagy lépés a siker felé, de azért kiemelt egy fontos részletet a kedvünkért.

 
Fotó: MOL_PICK SZEGED
 
“Meg kell akadályoznunk, hogy a Veszprém végrehajtsa az átrendeződési cseréit, mert sokkal könnyebb lyukat találni a falukon, ha fent kell maradniuk azoknak a játékosoknak, akik elsősorban támadásban erősek. Nekünk kell diktálnunk a tempót, fárasztanunk kell az ellenfelet, amire azért is van jó esélyünk, mert úgy gondolom, fekszik nekünk a Veszprém játéka. Hasonló a rendszerük, mint a miénk, de mi régebb óta vagyunk együtt, az összeszokottság pedig döntő tényező lehet” - tette hozzá Bodó.
MOL Sportágak
MOL Csapat