Bodó Ricsi: A tavaszi csúcsformára hajt a MOL-Pick Szeged

2020. szeptember 02. szerda 12:46

Indul a férfi kézilabda NBI, a MOL-Pick Szeged válogatott átlövőjével a szezon terveiről, az idei Szegedről beszélgettünk, és szóba került a nagy álom, a Bajnokok Ligája négyes döntője is.

Úgy néz ki, kiváló felkészülést tudhat maga mögött a MOL-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor csapata előbb Szombathelyen, majd Szegeden készült a szezonra, és az eredményekből arra következtethetünk, hogy minden rendben a csapatnál.

“Valóban nagyon jó felkészülést tudtunk le, Szombathely kicsit nehézkes volt, mert busszal mentünk mindenhova, akár a futópályán, akár a konditeremben volt jelenésünk, de maga az edzésprogram, a felkészülés kiválóan sikerült.” - mondta Bodó Ricsi, a csapat válogatott átlövője a MOL Csapatnak.

“Hozzáteszem, edzőmeccset én még az életemben nem vártam úgy, mint idén. Nagyon hosszú volt a kihagyás, és már borzasztóan hiányzott, hogy meccset játsszunk, még ha a felkészülési meccsek egészen mások is, mint egy tétmérkőzés.”

Vannak sérültek, de lassan visszatérhetnek

Ha már az edzőmeccsek szóba kerültek: a MOL-Pick Szeged minden felkészülési találkozóját megnyerte, két magyar ellenfele után horvát csapatokkal találkozott a csapat, a Nexét kétszer, a Zágrábot egyszer győzte le. Az edzőmeccsek között volt egy Orosháza elleni, 43-27-es győzelem is, ami azért érdekes, mert pont ellenük kezdi meg az NBI-es szezont a Szeged.

“Ezeken a meccseken még nem számíthattunk Luka Stepancicra és Stefan Sigurmannssonra, akik már régebb óta sérültek, de örömmel mondhatom, hogy már velünk edzenek mindketten, hamarosan visszatérhetnek. Rajtuk kívül is volt néhány kisebb húzódás, betegség, de szerencsére bő a keretünk, jó sokan vagyunk, meg fogjuk oldani a ránk váró feladatokat.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

A nagy keret nem szokatlan Szegeden, az viszont igen, hogy az utóbbi évekkel ellentétben idén - talán részben a koronavírus-járvány miatt is - nem volt akkora jövés-menés a csapatnál. Mindössze egy játékoscserét bonyolított le a Szeged a Veszprémmel: távozott Jorge Maqueda, érkezett Borut Mackovsek.

“Mackónak nem okozott sok gondot a beilleszkedés, hiszen több szlovén válogatott csapattársával találkozhatott az öltözőnkben. "Gyorsan megtalálta a helyét nálunk, és örülünk, hogy itt van, mert biztos vagyok benne, hogy támadásban és védekezésben is nagyon sokat fog tudni segíteni nekünk. Meg kell szoknia a figurákat, meg kell tanulnia a mozgások nevét, de hasonló szisztémát játszó csapatból érkezett, úgyhogy ehhez nem kell neki sok idő” - mondta a szlovén válogatott átlövőről Bodó.

Jöjjenek vissza a nézők!

Amikor a szezon első meccse előtt a tervekről beszélgettünk, a válogatott játékos azonnal leszögezte: “A legfontosabb, hogy minél előbb visszatérjenek a szurkolók a lelátóra. Ha egyet kérhetnék az előttünk álló idénnyel kapcsolatban, az az lenne, hogy a vírus ne játsszon semmilyen szerepet.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“A szegedi csarnok hangulata egészen fantasztikus, és borzasztóan fognak hiányozni a szurkolóink - remélhetőleg már nem sokáig. Nagy feladatok várnak ránk, és ehhez szükségünk lenne a támogatásukra úgy a hazai meccseken, mint a BL-ben. Itthon nem is lehet más a célunk, mint hogy trófeát nyerjünk, de persze a legjobb az lenne, ha mindkettőt bezsebelnénk” - mondta vidáman Bodó.

A Bajnokok Ligájában nehéz csoportba került a Szeged, amelyet a PSG-vel, a Vardarral, a Kielcével, a Flensburggal, a Portóval, valamint az Elverummal és a Breszttel sorsoltak össze. A tavalyi szezonhoz hasonlóan a Szeged idén is brutális rajtot tudhat maga előtt: sorrendben a PSG-vel, a Kielcével és a Vardarral játszanak Bodó Ricsiék, de tavaly remekül sikerült elkapni a rajtjelet, és idén is ebben bízik a válogatott átlövő.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“Ezeken a meccseken nüanszok fognak dönteni, és nagyon fontos, hogy jól kapjuk el a rajtot. Célunk, hogy hazai pályán minden meccsünket megnyerjük, és ha idegenben is hozunk néhány bravúrt, akkor jó esélyünk lesz végre odaérni a kölni négyes döntőre. Több csapattársam megjárta már a Final4-t, tőlük tudjuk, milyen fantasztikus élmény ott játszani. Évak óta a legnagyobb álmunk, hogy eljussunk oda, remélem, idén sikerül.”

És hogy ehhez elsősorban mi kell? “Az lesz a legfontosabb, hogy a tavaszi hullámvölgyet kiküszöböljük valahogy. Sokszor előfordult, hogy kiváló őszt futottunk, aztán amikor nagyon kellett, tavasszal elveszett a fonal. Most úgy futunk neki az idénynek, hogy a csúcsformát tavaszra időzítjük, és ha sikerrel járunk, idén végre összejöhet a nagy álom, a négyes döntő” - tette hozzá Bodó.

A MOL-Pick Szeged az Orosháza ellen kezdi meg a szereplését a bajnokságban, a 19:45-kor kezdődő mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti. A Bajnokok Ligája rajtja szeptember 17-én lesz, az első fordulóban Bodó Ricsiék a francia sztárcsapatot, a PSG-t fogadják Szegeden. Hajrá, Kékek! #csakelőre!

MOL Sportágak
MOL Csapat