Csoportelsőként jutott ki az Eb-re a női kéziválogatott

2018. június 02. szombat 19:35

A női kézilabda-válogatott csoportelsőként jutott ki a franciaországi Eb-re, miután a selejtezősorozat utolsó fordulójában legyőzte Fehéroroszországot.

Női kézilabda Eb-selejtező, 7. csoport, 6. forduló:
Magyarország-Fehéroroszország 30-22 (12-13)
a magyar válogatott gólszerzői: Hornyák D. 7, Faluvégi 6, Háfra, Kovacsics 4-4, Schatzl 3, Kisfaludy, Lukács, Puhalák, Szabó L., Szekerczés, Tóth G. 1-1

Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak már a kilencedik percben időt kellett kérnie, mert a pontatlan támadójáték és a gyenge védekezés miatt a vendégek 5-2-re vezettek. A folytatásban növelte, majd őrizte előnyét a fehérorosz csapat, de a szünet előtt a magyaroknak sikerült felzárkózniuk (12-13).

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 
A második félidőre megmaradt a hazaiak lendülete, erőteljes támadásaiknak és egyre hatékonyabb védekezésüknek köszönhetően sikerült fordítaniuk, és végül Hornyák Dóra és Kovacsics Anikó vezérletével magabiztosan győztek. Az utolsó percekre még szoros állásnál mentek be a csapatok, ekkor azonban a magyarok több könnyű gólt szereztek lerohanásból.

A második félidő már a miénk volt

A selejtezőcsoportban az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes hollandok, illetve a magyarok egyaránt tíz pontot szereztek, az egymás elleni eredmények döntöttek utóbbiak javára a tabellán, ugyanis Győrben 19-18-as, Eindhovenben pedig 23-22-es vendégsiker született márciusban. Az Eb csoportjainak sorsolása június 12-én lesz Párizsban.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 pont, 2. Hollandia 10, 3. Fehéroroszország 4, 4. Koszovó 0

A csoportok első két helyezettje és a legjobb harmadik jutott ki a kontinenstornára. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

MOL Sportágak
MOL Csapat