Döntetlennel zárta a BL-csoportkört a MOL-Pick Szeged

2019. március 03. vasárnap 19:10

A Szeged házigazdaként döntetlent játszott a PPD Zagrebbel a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában. A Plock jön a nyolcaddöntőben.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:
MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb (horvát) 26-26 (14-14)
a Szeged gólszerzői: Bombac 7, Zsitnyikov 5, Sigurmannsson 4, Bodó, Bánhidi 3-3, Maqueda, Balogh Zs., Rodríguez, Kasparek 1-1

A hazaiak már korábban biztosították csoportjukban a második helyet, a zágrábiaknak győzelem esetén viszont még volt esélyük az ötödik hely megszerzésére. Szegedi részről a spanyol Joan Canellas és a svéd Jonas Källman hiányzott kisebb sérülés miatt.

A szegediek a szlovén Dean Bombac irányításával a 16. percben már három góllal vezettek, de az első félidő második felében a vendégek jobban védekeztek, és jó kapusteljesítményüknek is köszönhetően rendre ki tudták használni a magyar csapat hibáit, így a szünetben egyenlő volt az állás.

Nem sikerült felpörögni a szünet után sem

Rosszul kezdte a második felvonást a magyar bajnoki címvédő, amely nyolc perc után szerezte első akciógólját. A zágrábiak két góllal elléptek, a Szeged csak a 46. percben tudta ismét a maga javára fordítani az állást, miután némileg pontosabbá vált a játéka. Az újabb hibák viszont ismét fordulatot hoztak, a PPD Zagreb megint két góllal vezetett, ám a házigazdák egy 4-0-s sorozattal válaszoltak.

 
Fél perccel a vége előtt ismét döntetlen volt az állás, a Szeged a győzelemért támadhatott, de nem járt sikerrel. A horvát csapat legeredményesebb játékosa David Mandic volt nyolc góllal. A két együttes 15. alkalommal találkozott a BL-ben, a mérleg a szegediek szempontjából öt győzelem, három döntetlen és hét vereség.

A csoport végeredménye: 1. Paris Saint-Germain (francia) 26 pont, 2. Szeged 20, 3. Flensburg-Handewitt (német), 4. HBC Nantes (francia) 14, 5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 11, 6. PPD Zagreb 11, 7. Skjern HB (dán) 8, 8. RK Celje PL (szlovén) 7

A rájátszás első fordulójának párosítása:
Sporting CP (portugál)-Telekom Veszprém
Wisla Płock (lengyel) - MOL-Pick Szeged
PPD Zagreb - Vardar Szkopje
Meskov Breszt - Flensburg-Handewitt
Motor Zaporizzsja - Vive Kielce
Rhein-Neckar Löwen - HBC Nantes

MOL Sportágak
MOL Csapat