Durván belehasít a BL-szezonba a MOL-Pick Szeged

2019. szeptember 14. szombat 09:10

Brutális rajtot vesz a kézilabda BL-idényben a MOL-Pick Szeged, ráadásul sérülések is akadályozzák a kupagyőztest, de Bodó Ricsi szerint tavaszra megint nagyon jók lesznek.

 Barcelona, Paris Saint-Germain, Flensburg. Ez - bár lehetne - nem a világ legjobb férfi kézilabda-csapatainak ranglistája, hanem a MOL-Pick Szeged Bajnokok Ligája-szezonjának első három ellenfele. Mondhatjuk, hogy ennél nehezebb csak akkor lenne a Magyar Kupa-győztes szegediek rajtja, ha - a másik csoportban szereplő - Veszprémmel is összefutnának a magyar bajnokságban, ám erre csak decemberben kerül sor.

“A sorsolás már csak ilyen, lamentálhatunk rajta, hogy nehéz, de nincs sok értelme” - mondta a MOL Csapatnak vidáman Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged magyar válogatott átlövője. “Egyelőre nem tekintünk nagyon előre, csak a Barcelonával foglalkozunk, hiszen az első meccs mindig kiemelten fontos. Tudjuk, mit kell tennünk, hogy legyőzzük a katalánokat, de ettől még nem lesz könnyű, az biztos.”

A katalán óriási idén sem lesz gyenge

A Barcelona igazi nagyágyú, ahogy minden évben, úgy idén is a sorozat egyik nagy esélyese. A katalánok már idén is begyűjtöttük egy komoly trófeát, hiszen a THW Kiel legyőzésével megnyerték a klubvilágbajnokságot, és természetesen spanyol bajnokként érkeznek Szegedre. Nyáron nem volt náluk nagy jövés-menés, igazi átigazolási szappanopera után megszerezték a Kielce horvát irányítóját, Luka Cindricet, rajta kívül csak a spanyol válogatott beálló, Abel Serdio érkezett a Valladolidtól.

“A mi csapatunk még formálódik, ezért nincs kimondva, hogy le kell győznünk a Barcelonát, de természetesen mindent meg fogunk tenni, hogy sikerüljön. Kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták a felkészülésünket, és új elemekkel is próbálkozunk, ezért az utóbbi hetekben mindig kellett néhány perc, míg belelendült a csapat."Ez a Barca ellen természetesen nem fér bele, az egész meccs elmehet egy gyenge kezdésen” - figyelmeztetett Bodó.

“Kemény védekezésre, és persze kiváló kapusteljesítményre lesz szükségünk, ha le akarjuk győzni a Barcát. Fontos, hogy a védelmünk stabil maradjon, és lerohanásból könnyű gólokat tudjuk szerezni, már csak azért is, mert a Barca gyors játékának az lehet az egyik ellenszere, hogy nem hagyjuk őket cserélni támadás és védekezés között.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
‘Jó csapatunk van, el kell hinnünk, hogy meg tudjuk verni a sorozat egyik esélyesét is, főleg hazai pályán, hiszen idén sem lehet más a célunk, mint hogy a legutóbbi szezonhoz hasonlóan hazai pályán veretlenek maradjunk” - tette hozzá a válogatott átlövő.

Nem jön jól a brutális rajt

A szegedieknek talán idén szerencsésebb lett volna egy kicsit lazább rajt, hiszen nemcsak néhány új játékosnak kell beépülnie, de Alem Blazevic sérülése is komoly gondot okoz. A védekezőspecialistára legkorábban három hónap múlva kezdheti el az edzéseket, bizonytalan, hogy a pályára mikor térhet vissza.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Tavaly is nagyon rosszkor dőlt ki Ciro, de szerencsére sikerült megoldanunk a pótlását, ezért bízom benne, hogy idén is megoldjuk. Talán még az sem kizárt, hogy kicsit gyorsulni fog a játékunk nélküle, mert őt cserélni kellett támadás és védekezés között, a lehetséges helyettesei viszont támadásban is fent tudnak maradni. Ettől még persze nem kérdés, hogy hiányozni fog.”

A nagyszerűen sikerült tavalyi ősz, illetve a tavasz első része komoly nyomást helyez a szegediekre, akiktől kimondatlanul is elvárják, hogy hasonlóan szerepeljenek. Bodó nem tart tőle, hogy ennek negatív hatása lesz a játékosokra, mert egyébként is mindent meg akarnak nyerni.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Sokan csalódásként élték meg a Vardar elleni kiesést, mert a szurkolók úgy gondolták, le tudjuk győzni a macedónokat. Végül a Vardar megnyerte az egész sorozatot, így elmondhatjuk, hogy a későbbi győztes ejtett ki minket egy olyan szezon végén, ami egészen a hajráig kiválóan alakult.”

“Hasonló célokkal vágunk neki a szezonnak idén is: szeretnénk megnyerni a magyar bajnokságot, megvédenénk a címünket a Magyar Kupában, és persze végre eljutnánk Kölnbe, a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. "Ez a legnagyobb célkitűzés, hiszen évek óta ott toporgunk a küszöbén, és hiszek benne, hogy idén végre sikerül átlépnünk” - tette hozzá Bodó.

A MOL-Pick Szeged szeptember 14-én, szombaton kezdi meg a szereplését a Bajnokok Ligájában, a Barcelona elleni nyitómeccs 17:30-kor kezdődik, a Sport1 élőben közvetíti.

MOL Sportágak
MOL Csapat