Elgázolta a Szeged a Celjét

2018. október 06. szombat 20:11

A MOL-Pick Szeged házigazdaként kilenc góllal legyőzte szombaton a szlovén RK Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Férfi kézilabda BL, csoportkör 4. forduló, B csoport:
MOL-Pick Szeged - RK Celje PL (szlovén) 33-24 (18-8)
a Szeged gólszerzői: Bánhidi, Maqueda 5-5, Källman, Sigurmannsson, Sostaric 4-4, Balogh Zs., Canellas 3-3, Kasparek, Zsitnyikov 2-2, Bodó 1

A két együttes hetedik alkalommal találkozott, egy döntetlen és két vereség mellett a magyar csapat negyedszer nyert.

A Szeged keretéből ezúttal a spanyol jobbszélső, Pedro Rodríguez maradt ki. A szlovénok a Telekom Veszprémtől kölcsönvett olimpiai és háromszoros világbajnok francia William Accambray-t nem nevezték.

A meccs elején sorozatban négy gólt dobott a házigazda, így a Celje múlt héten kinevezett edzője, Tomaz Ocvirk már tíz perc után időt kért. A folytatásban sem változott a játék képe, Marin Sego kapus remek teljesítményére alapozva növelte a különbséget a hatékonyan támadó magyar bajnok. A vendégeknek több mint hat perccel a szünet előtt ismét időt kellett kérniük, mert kilencgólos hátrányba kerültek (15-6), amely a dudaszó előtt Joan Canellas találatával tízre nőtt (18-8).

 

A második félidőben nyolc és fél perc után szerezte első akciógólját a Szeged, amely múlt vasárnap az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában is fölényesen vezetett, végül azonban csak némi szerencsével tudott nyerni egy góllal. Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, mert a szlovénok elkezdték apránként ledolgozni tetemes hátrányukat (22-15).A tendencia nem változott, a Celje 5-0-s sorozatot produkált, ekkor a spanyol mester visszaküldte a pályára a kezdőcsapat tagjait. Ennek hatására ismét összeállt a hazaiak támadása és védekezése, így sikerült ismét növelniük a különbséget és biztosítaniuk negyedik csoportmeccsükön a negyedik győzelmüket (33-24).

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: Az első félidő kiváló volt. Nagyon jól védekeztünk, Sego nagyszerűen védett, valamint a támadásainkkal is elégedett voltam. A második játékrész célja az volt, hogy a fiatalabbak lehetőséget kapjanak. Rengeteg hibát követtünk el támadásban és védekezésben, ezért vissza kellett raknunk a tapasztaltabb játékosokat, hogy megnyerjék a meccset. Örülünk a két pontnak, sok munka vár ránk a jövőben, hogy előrelépjünk. 

Alen Blazevic, a MOL-PICK SZEG játékosa: Az első félidőben eldöntöttük a két pont sorsát. Sego jól védett, Sostaric pedig jól kontrázott. A második félidőben többet hibáztunk, ezeket ki kell javítanunk. Nem szabad elfelejtenünk a filozófiánkat, hogy meccsről meccsre készüljünk. 

Tomaz Ocvirk, az RK Celje Pivovarna Laska vezetőedzője: Sok hibával játszottunk az első félidőben, valamint Sego jól védett, így elhúzott a Szeged. A második félidőben feljavultunk, így ledolgoztunk a hátrányból.

Aljaz Panjtar, az RK Celje Pivovarna Lasko játékosa: Az első félidőben rosszul játszottunk. A másodikban viszont felkapaszkodtunk, de háromgólos különbség környékén mindig hibáztunk. Fiatal csapatunk van, rengeteget fejlődhetünk ebben az elitsorozatban.

A Szeged jövő vasárnap a német Flensburg-Handewitt együttesét fogadja, a két-két győzelemmel és vereséggel álló Telekom Veszprém pedig szombaton a címvédő francia Montpellier otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében. 

A Montpellier négy vereséggel kezdte az új idényt, ilyen rosszul korábban egyetlen címvédő sem rajtolt a BL-ben. A Szeged mellett továbbra is százszázalékos a francia Paris Saint-Germain és a tavalyi győztes macedón Vardar Szkopje. 

Forrás: MTI, pickhandball.hu

MOL Sportágak
MOL Csapat