Gólzáporos győzelmet aratott Celjében a Veszprém

2023. november 15. szerda 21:52

A Veszprém 40-33-ra nyert a szlovén RK Celje PL otthonában szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
RK Celje PL (szlovén)-Telekom Veszprém 33-40 (17-22)
lövések/gólok: 52/33, illetve 56/40
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/4
kiállítások: 8, illetve 2 perc

Az első három lövését mindkét együttes elrontotta, a szlovénok első akciógólja több mint nyolc perc után született (2-4). A folytatásban sem céloztak hatékonyan a csapatok, de mivel a Celje rontott többet, a 18. percben már 12-5-ös előnyben volt a magyar bajnoki címvédő.

A találkozó előtt a Veszprém öt győzelemmel és egy vereséggel, a Celje viszont pont nélkül állt, és a tabellán meglévő különbség a pályán is megmutatkozott a csapatok között. A bakonyiak jó játéka és megnyugtató előnye miatt Momir Ilic vezetőedző támadásban is lehetőséget adott Ligetvári Patriknak, ami a BL-ben nagyon ritkán fordul elő.

A dinamikus támadójáték némileg a védekezés rovására ment a vendégeknél, mert bár 22 gólt dobtak az első félidőben, 17-et kaptak. A meccs a 39. perc után dőlt el, amikor a veszprémiek 5-0-s sorozatot produkáltak, majd a 49. percben tíz találattal vezettek.

Ekkor már szokatlan összeállításban kézilabdáztak, Ilic minden cserejátékosnak lehetőséget adott, ezt kihasználva a szlovénok némileg csökkentették hátrányukat, de az utolsó percek már jobban hasonlítottak egy gálamérkőzésre, mint BL-találkozóra.

Hugo Descat nyolc, Ludovic Fabregas öt, Lukas Sandell és Nedim Remili négy-négy gólt szerzett, Rodrigo Corrales 12 védéssel zárt. A szlovénoknál Tim Cokan hét gólig jutott. A két együttes 19. egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 17. alkalommal győzött a Veszprém. A hat győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak jövő csütörtökön éppen a Celjét fogadják a BL-ben.

A szegedi érdekeltségű A csoportban Máthé Dominik csapata, a Paris Saint-Germain 36-31-re kikapott a norvég Kolstad HB otthonában. A válogatott jobbátlövő három kísérletből kétszer talált be.

CímlapképTelekom Veszprém

MOL Sportágak
MOL Csapat