Görbicz és Lékai: 2. hely az év játékosa-szavazáson

2018. január 10. szerda 10:21

A nőknél Görbicz Anita, a férfiaknál Lékai Máté is a második helyen végzett az EHF Év Játékosa-szavazásán.

A nők mezőnyében Görbicz Anita, a férfiak között pedig Lékai Máté végzett a 2. helyen az Európai Kézilabda Szövetség szavazásán, amelyen a 2017-es év legjobb európai kézilabdázóira lehetett szavazni. A nőknél a román Cristian Neagu (Buducnost/CSM Bucuresti), a férfiaknál a horvát Luka Cindric (Vardar) lett a legjobb - írja a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja.

Görbicz Anita 2017-ben a Győri Audi ETO-val magyar bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert, a budapesti BL Final4-ban két mérkőzésen 16 gólt szerzett. A decemberi világbajnokságon - amely utolsó nagy tornája volt a magyar válogatottal a visszavonulását a kiesés után bejelentő klasszisnak - csapatával a nyolcaddöntőben búcsúzott, a későbbi világbajnok Franciaország ellen. Görbicz 2017 májusában és júniusában egyaránt a hónap játékosa lett az EHF-nél.

Görbicz Anita visszavonul a válogatottól

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC játékosa kijelentette, 35 évesen már nem lesz ott a jövő decemberi franciaországi Európa-bajnokságon, illetve 36 esztendősen nem vállalja a szereplést a következő, 2019-es világbajnokságon. A magyar csapat vasárnap 29-26-ra kikapott az olimpiai ezüstérmes Franciaország együttesétől a vb lipcsei nyolcaddöntőjében, így kiesett.

Lékai Máté 2017 januárjában tagja volt a világbajnoki 7. helyezett magyar válogatottnak, a Telekom Veszprém együttesével magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert, a Bajnokok Ligájában pedig a 3. helyen végzett csapatával, miután a csapat zsinórban negyedik alkalommal is bejutott a kölni FINAL4-ba. A kiváló irányító 2017 szeptemberében a hónap játékosa lett az EHF-nél, jelenleg is a Bajnokok Ligája góllövőlistájának élmezőnyének tagja.

MOL Sportágak
MOL Csapat