Gyorsan el kell felejteni a dánok elleni negyeddöntőt

2023. január 25. szerda 19:58

A férfi kézilabda-válogatott rendkívül simán kikapott Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében. Nagyjából tíz percig voltunk meccsben.

férfi kézilabda-vb, negyeddöntő:
Dánia-Magyarország 40-23 (21-12)

A magyar válogatott 4-3-ig volt versenyben, onnantól kezdve a dánok a magyarok hibáit kihasználva elléptek, és többé már megközelíteni sem sikerült őket. A mieink védekezésben és támadásban is gyengén teljesítettek, a védések sem jöttek, és ezúttal a szokott akarat is hiányzott a mieinktől. Ezt hiányolhatta Chema Rodriguez is, aki az első félidőben leüvöltötte a játékosai fejét egy időkérésnél.

A dánok nem kegyelmeztek, bár a meccs végén a cseresoruk volt fent, így is folyamatosan növelték az előnyüket, és végül brutális különbséggel ütötték ki Chema Rodriguez csapatát. Az egész mérkőzés méltatlan volt a magyar válogatotthoz.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 

Lékai Máté és Bodó Richárd hat-hat, a túloldalon Mathias Gidsel kilenc, Simon Pytlick nyolc gólt szerzett. A magyarok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, az 5-8. helyért pedig először pénteken játszanak, szintén a svéd fővárosban. A csapat célja az olimpiai selejtezőtornára jutás volt, amit a negyeddöntőbe jutással már elért.

A 2019-ben és 2021-ben is világbajnok Dánia 13. alkalommal jutott vb-elődöntőbe. Legutóbb 2017 januárjában veszítettek vb-mérkőzést a dánok - éppen a magyar válogatottal szemben -, sorozatban immár 25 győzelemnél és egy döntetlennél tartanak, ezzel a mostani meccsen megdöntötték Franciaország vb-rekordját.

MOL Sportágak
MOL Csapat