Győztes rangadóval kezdett otthon a MOL Tatabánya

2022. szeptember 10. szombat 16:07

A MOL Tatabánya nagyszerű második félidei játékával komoly különbséggel, hét góllal győzte le a Ferencvárost a kézilabda NB I szombati rangadóján.

férfi kézilabda NBI, 2. forduló:
MOL Tatabánya KC-Ferencvárosi TC 37-30 (15-16)

Jól kezdtek a vendégek és a hetedik percben 5-3-ra vezettek, ezt követően azonban javult a hazaiak védekezése, ennek köszönhetően az első negyedóra után már ők álltak jobban (7-6). Az FTC tíz perc elteltével visszavette a vezetést, majd az első félidő látványos megmozdulásokkal - kínai figurákkal, kapusbravúrokkal -, valamint ferencvárosi előnnyel zárult.

A második felvonásban egyre hatékonyabban támadott a Tatabánya, egy 5-0-s sorozattal meglépett négy góllal. Erre reagálva a fővárosiak kapust cseréltek, Borbély Ádám helyett Győri Kristóf lépett pályára, aki csakhamar kivédte bátyja, Mátyás ziccerét. Ideje még volt az FTC-nek, azonban sokat hibázott, és bár a hajrában lerohanásra, valamint létszámfölényes támadójátékra váltott, a különbség tovább nőtt.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szünet után remeklő Bányász bosnyák irányítója, Josip Peric volt, aki mind a 11 lövését gólra váltotta. Ancsin Gábor kilenc, Győri Mátyás öt alkalommal talált be, Székely Márton 16 védéssel zárt. A túloldalon Kovacsics Péter hat, Nagy Bence öt gólt lőtt.

MOL Sportágak
MOL Csapat