Hansen nem tudta BL-trófeával zárni a pályafutását

2024. június 09. vasárnap 20:22

A Barcelona 12. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel 31-30-ra legyőzte a dán Aalborgot a kölni négyes döntő vasárnapi fináléjában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, Final4, döntő:
Barcelona (spanyol)-Aalborg HB (dán) 31-30 (15-15)
a 3. helyért: THW Kiel (német)-SC Magdeburg (német) 32-28 (23-14)

A két csapat rendkívül izgalmas, kiegyenlített meccset játszott a fináléban, jobbára a katalánoknál volt az előny, de nemhogy ellépni nem tudtak, de a második félidő elején az Aalborg is vezetni tudott. Az utolsó percekben újra a Barca ragadta magához a kezdeményezést, az 56. percben három góllal is vezetett, de a dánok innen is vissza tudtak jönni -1-re, ám az utolsó támadásukat elrontották. Egy időn túli szabaddobásból a visszavonuló Mikkel Hansen kapufát lőtt, így lett BL-győztes Carlos Ortega csapata.

Melvyn Richardson nyolc, Dika Mem hét, Timothey N'guessan hat góllal, Emil Nielsen nyolc, Gonzalo Pérez de Vargas három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon az olimpia után visszavonuló Mikkel Hansen nyolc, Thomas Arnoldsen és Mads Höxer Hangaard hat-hat alkalommal talált be, Niklas Landinnak 12 védése volt. A két csapat három évvel ezelőtt is egymás ellen játszott a BL-döntőben, akkor a spanyolok 36-23-ra nyertek.

Az európai szövetség meghosszabbította a kölni helyszín szerződését, így 2029-ig biztosan a - tornának 2010 óta otthont adó - Lanxess Arenában rendezik a négyes döntőt.

MOL Sportágak
MOL Csapat