Hat koronavírusos esetre derült fény a MOL-Pick Szegednél

2020. szeptember 18. péntek 13:29

Arról tudunk, hogy az egyikük Bánhidi Bence, a többi fertőzöttről nem adott ki információt a klub. Ahogy a BL-ben, úgy a magyar bajnokságban is halasztják a szegediek meccseit.

"A tesztek eredménye alapján klubunknál jelenleg hat játékos rendelkezik pozitív koronavírus teszttel. Azon játékosaink, stábtagjaink, valamint munkatársaink, akiknek mindkét tesztje negatív eredményt hozott, a mai napon elhagyhatták a hatósági karantént. A pozitív teszttel rendelkezők a hatósági protokollnak megfelelően továbbra is karanténban tartózkodnak" - írja a MOL-Pick Szeged honlapja.

A szegedieknél alig két nappal a PSG elleni Bajnokok Ligája-rajt előtt derült ki, hogy fertőzöttre bukkantak a rutintesztelések során. Az EHF azonnal elhalasztotta a mérkőzést, a szegediek pedig nyilvánosságra hozták, hogy az egyik fertőzött nem más, mint a magyar válogatott beállós, Bánhidi Bence, aki ezt közösségi oldalán erősítette meg.

Arról, hogy a többi fertőzött játékos, edző vagy stábtag, nem adott tájékoztatást a klub. A friss hírekre reagálva a Magyar Kézilabda Szövetség is elhalasztotta a 19-én esedékes, Cegléd elleni mérkőzést. Ahogy az EHF, úgy az MKSZ is később jelöli ki a mérkőzések új időpontját.

MOL Sportágak
MOL Csapat