Hiába a bizakodás, nem sikerült a bravúr a MOL-Pick Szegednek

2018. április 15. vasárnap 19:53

Nem sikerült a bravúr a MOL-Pick Szegednek, a Telekom Veszprém nyerte a férfi kézilabda Magyar Kupát, holott a szünetben még a szegediek vezettek.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, döntő:
Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 23-21 (10-11)
szegedi gólszerzők: Bodó, Sigurmannsson 4-4, Bánhidi 3, Srsen, Källman, Skube 2-2, Thiagus Petrus, Balogh Zs., Gaber, Zsitnyikov 1-1

A szegedi szurkolók között már jó néhány hete elindult a “Legyünk 1000-en Debrecenben” kampány, és a tábor ezúttal sem hagyta cserben a csapatot: gyakorlatilag az összes szegedieknek elrakott jegy gazdára talált.

A szurkolók bizakodtak a meccs előtt, hogy véget ér a tízéves böjt, hiszen utoljára 2008-ban szerzett országos trófeát a MOL-Pick Szeged - akkor éppen a Magyar Kupát sikerült elhappolnia a Veszprém elől.

A Főnix csarnokban szinte tapintani lehetett a feszültséget, de azért jobbára jókedvű szurkolókkal találkozott a MOL-csapat tudósítója. Egy dolog közös volt, mindenki győzelmet várt. Volt, aki a jobb formától várta a győzelmet: 

Mások szerint az dönthetett volna a meccsen, hogy a Veszprémnél nagyobb a csalódottság az utóbbi hetek eseményei miatt. 

A mannát többen is Bodó Ricsitől várták: 

És persze a csípkelődés sem maradhatott el - utalva arra, hogy több korábbi szegedi játékos is már a Veszprémet erősíti: 

Gorbok nélkül is jól kezdett a Szeged

 szegedieknél mindenki egészségesen várta a rangadót, taktikai okok miatt Szergej Gorbok és Pedro Rodríguez maradt ki a keretből. A meccs elején a veszprémiek kapujában többször is bravúrral védett a horvát Mirko Alilovic, aki nyártól éppen a szegedieket erősíti majd. A túloldalon honfitársa, Marin Sego is jól teljesített, Gasper Marguc büntetőjét is kivédte, szorosan alakult a meccs.

Mindkét csapat remekül védekezett, így a 12. percben még csak 3-3 volt az állás. A Veszprém védelmének oszlopát, Schuch Timuzsint a 18. percben már másodszor állították ki, ami a szegedieknek kedvezett. Csapatként a MOL-Pick Szeged kézilabdázott jobban, a címvédőt az első félidő közepén Lékai Máté góljai tartották versenyben.

A Szeged némileg meglépett ellenfelétől, a 24. percben már három gól volt az előnye, és annak ellenére, hogy ezután hat percig nem talált be, vezetéssel mehetett a szünetre (11-10). A második játékrész elején többször is támadhattak a háromgólos vezetésért a szegediek, de nem jártak sikerrel, ehelyett a Veszprém szedte össze magát. Amikor először volt két gól a különbség a címvédő javára, Juan Carlos Pastor, az ellenfél vezetőedzője rögtön időt kért, és a csapata gyorsan fordított is.

Itt ment el a meccs

A folytatásban a Szeged több mint másfél percig kettős emberelőnyben játszhatott, ennek ellenére ebből az időszakból Alilovic két bravúrja, illetve Petar Nenadic gólja révén a veszprémiek jöttek ki jobban, és mint később kiderült, ezzel el is dőlt a finálé.

 
A hajrára Pastor mesternek már nem maradt időkérése, csapata 16 percig nem tudott akciógólt dobni, így a Telekom Veszprém végül magabiztosan védte meg címét, és visszavágott a bajnoki rangadón elszenvedett vereségért. 
Úgy néz ki, a Szegednek a bajnokság maradt, ha trófeát akar nyerni idén.
MOL Sportágak
MOL Csapat