Izmos BL-csoportot sorsoltak a MOL-Pick Szegednek

2019. június 27. csütörtök 20:34

Peches, vagy mondjuk inkább úgy; inspiráló csoportba került a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda BL-ben. Juan Carlos Pastor is megmondta: tavasszal kell jónak lenni.

A MOL-Pick Szeged az A csoportban megmérkőzik például a francia Paris-Saint Germain, a spanyol Barcelona és a német Flensburg-Handewitt együttesével is, azaz elmondható, hogy brutálisan nehéz csoportba került a magyar klub. A kupagyőztesnek senkitől nem kell tartania, de ennél azért lehetetett volna kicsit kegyesebb a sors.

Juan Carlos Pastor is azt emelte ki a Délmagyarnak, hogy a csoportkör csak a kezdet, tavasszal kell jól szerepelni:

"Két kiemelkedő csapat, a Paris SG és a Barcelona is a mi csoportunkban szerepel. Ők kiváló együttesek, de nem legyőzhetetlenek. A minél jobb helyezés megszerzése a célunk, ezért is meg kell küzdenünk. Az elmúlt szezonban jól látszott, hogy előbb nyolcad-, majd a negyeddöntőkben kell úgy játszanunk, hogy ezt sikerrel vegyük, kiharcoljuk a BL négyes döntőben való részvételt. Ekkor kell jól kézilabdáznunk, hogy sikeresek legyünk.

A csoportküzdelmek szeptember 11-től március 1-ig tartanak, mindkét nyolcasból az első hat jut tovább. A negyeddöntőbe kerülésért március 18. és 29 között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire április 25. és május 2. között kerül sor, a négyes döntőt pedig május 30-31-én rendezik Kölnben.

A férfi BL felső ágának csoportbeosztása:

A: Paris-Saint Germain (francia), Barcelona (spanyol), MOL-Pick Szeged, Flensburg-Handewitt (német), PPD Zagreb (horvát), RK Celje PL (szlovén), Aalborg Handbold (dán), Elverum (norvég)

B: Vardar Szkopje (észak-macedón), Telekom Veszprém, Motor Zaporizzsja (ukrán), PGE Vive Kielce (lengyel), THW Kiel (német), Montpellier HB (francia), Meskov Breszt (fehérorosz), FC Porto Sofarma (portugál)

MOL Sportágak
MOL Csapat