Káprázatos győzelmet aratott Hollandiában a női kéziválogatott

2018. március 25. vasárnap 17:57

A magyar női kézilabda-válogatott Einhovenben győzte le a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandiát. Újra nyílt a selejtezőcsoport!

Női kézilabda Eb-selejtező, 4. forduló
Hollandia-Magyarország 22–23 (12–12) 
Eindhoven, játékvezetők: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/2, ill. 4/3.

HOLLANDIA: Jankovic, Wester (kapusok), Abbingh 8, Amega, Bont, Broch 1, Dulfer, Groot 6, Knippenborg, Malestein 1, Smeets 3, Smits, Snelder, Steenbakkers, van der Heijden 2, van Olphen 1. Szövetségi kapitány: Helle Thomsen.

MAGYARORSZÁG: Kiss É., Bíró, Janurik (kapusok), Faluvégi, Háfra 5, Hornyák D. 1, Karnik, Kisfaludy, Kovács A. 2 (2), Kovacsics 6 (1), Lukács 4, Puhalák 2, Schatzl 1, Sirián 1, Szabó L. 1, Tóth G. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

A csütörtöki, győri mérkőzéshez (18-19) hasonlóan a magyarok ezúttal is két találattal vezettek a második félidő közepén, de most ez volt a helyzet 65 másodperccel a vége előtt is. Az izgalmas hajrában a vendégek többször hibáztak, a hazaiak egyenlítőgólját azonban a játékvezetők nem adták meg, így 22-23 lett a végeredmény.

A mezőny legjobbja a kapus Kiss Éva volt, aki végig káprázatosan védett, a legeredményesebb játékos pedig nyolc góllal a holland Lois Abbingh. A magyarok közül Kovacsics Anikó hatszor talált be, de rajta kívül többen játszottak jól az egész meccsen.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 
A magyar csapat legközelebb május 30-án, Koszovóban lép pályára a selejtezősorozatban, de már abban a tudatban, hogy egymás elleni eredményben jobb a hollandoknál, így ha megnyerikét hátralevő meccsét, a csoport élén végez.
 
MOL Sportágak
MOL Csapat