Két fiatal lett az év kézilabdázója az MKSZ-nél

2023. február 10. péntek 10:26

A női játékosok között Klujber Katrin, az FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövője, a férfiaknál Rosta Miklós, az OTP Bank-Pick Szeged beállója lettek az elmúlt év legjobbjai.

Klujber Keti jelen pillanatban talán a legmagasabban jegyzett magyar kézilabdázó, a Fradi jobbátlövője a novemberi Európa-bajnokságon is azon kevés játékos közé tartozott, akik elfogladhatóan teljesítettek. A fiatal játékos a Ferencvárosnál is vezérszerepre tör, a szövetség által adott elismerés pedig újabb megerősítés számára, hogy jó úton jár.

Rosta Miki is hasonló helyzetben van a válogatott szempontjából - bár 2022 legjobbjáról van szó, és a világbajnokság 2023 januárjában volt -, hiszen a kevés maradéktalanul dicsérhető magyar játékos közé tartozott a szegedi beálló, aki a hírek szerint a szezon végén Bukarestbe szerződik. De van Rostának 2022-ből is emlékezetes pillanata, a Szeged ugyanis az ő utolsó pillanatban szerzett góljával nyerte meg a bajnokságot Veszprémben. 

Mindkét játékos először nyerte el a címet, de a sorozat nem szakadt meg egyik nemnél sem: Klujber 2018 óta zsinórban a hatodik ferencvárosi kézilabdázó, aki elhódítja a díjat Márton Gréta (2021), Bíró Blanka (2020), Schatzl Nadine (2019) és Kovacsics Anikó (2018) után, és hasonló dinasztia épül Szegeden a férfiaknál: Bánhidi Bence egymás után háromszor nyert, előtte pedig Bodó Ricsi volt az év játékosa. 

MOL Sportágak
MOL Csapat