Ki lesz a kézilabda Európa-bajnokság magyar gólkirálya?

2018. január 12. péntek 19:39

Egy, a válogatott játékosai által dedikált labda, illetve egy válogatott mez keresi a gazdáját. Ön lenne az? Akkor nincs más dolga, mint tippelni.

Játékra invitáljuk olvasóinkat, arra vagyunk kíváncsiak, önök szerint ki lesz a magyar válogatott legeredményesebb játékosa a horvátországi Európa-bajnokságon. A szavazás menete egyszerű: figyeljék a MOL-csapat Facebook oldalát, ahol még az első mérkőzés előtt kint lesz a voksolás, ami egészen a csoportkör végéig tart. Onnantól nem fogadunk több szavazatot. 

A győztesek között egy magyar válogatott mezt, és egy labdát sorsolunk ki, amelyeket a teljes magyar Európa-bajnoki keret aláírt. Jó játékot kívánunk, addig is, amíg gondolkodnak, itt egy kis mankó azokról a játékosokról, akiktől a mannát várjuk a horvátországi Eb-n. 

Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged, jobbátlövő)
A szegediek balkezes lövője 52 góljával toronymagasan vezeti csapata házi góllövőlistáját a Bajnokok Ligájában, akcióból és hetesből egyaránt veszélyes az ellenfelek kapujára, és bár az átlövők között nem számít egy toronynak a maga 189 cm-es magasságával, a nemzetközi mezőnyben is gólveszélyes játékosként tartják számon.   

 
Bartók Donát (TBV Lemgo, jobbátlövő)
A mindössze 21 éves átlövő, aki a korábbi 75-szörös magyar válogatott játékos, Bartók Csaba fia, sokak szerint a legtöbbre hivatott fiatal a csapatunk keretében. Az ifjú balkezes 19 évesen 112 gólt lőtt a magyar első osztályban, ekkor szúrta ki a Lemgo, ahol egyre több lehetőséget kap. A svédek elleni barátságos meccseken bizonyította, hogy bátran vállalkozik a felnőttek között is: a második mérkőzésen 6 góllal a csapat legeredményesebb játékosa volt. 

Lékai Máté (Telekom Veszprém, irányító)
Az Európa-bajnokság előtt a 2017-es év legjobb játékosának választott játékmester talán a legjobb formában levő magyar játékos. A már Veszprémben is első számú irányítónak számító Lékai bombaformában kézilabdázott egész ősszel, jelenleg a második helyen áll a Bajnokok Ligája góllövőlistáján 61 góllal. "Safe bet" - mondaná rá a művelt ángélus. 

 
Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, irányító)
A svájci Schaffhausen irányítója 34 évével a válogatott legrutinosabb játékosa, de hogy tudása nem kopott meg az évekkel, azt 44 Bajnokok Ligája-gólja bizonyítja, amivel természetesen csapata legeredményesebb játékosa. Császár képes átlövőként is játszani, és az egyik legtechnikásabb játékos, ami a lövőrepertoárt illeti. Vajon látjuk idén a védjegyének számító, csípőficamos bombát? 

 
Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged, balátlövő)
A szegediek nehéztűzére - Balogh Zsolt mögött - csapata második legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligájában, és a válogatott felkészülési meccsein is bizonyította, hogy képes kimagasló átlövőteljesítményre (a svédek ellen két meccsen 10 gólt vágott). Bodótól nagyon sokat vár a kapitány, ez olvasható volt a csapat taktikájából is a felkészülés során. A lövőerővel nincs gond, inkább az ütésállóság a kérdés, hiszen kapni fog rendesen a védőktől a 24 éves mesterlövész. 

 
Jamali Iman (Telekom Veszprém, balátlövő)
Az iráni származású bombázót csak azért nem emlegetik a világ legjobbjai között, mert védekezésben nem az igazi. A jobb keze helyén azonban egy ágyú van: brutális lövéseit néha a lassításokon sem lehet szemmel követni. A 26 éves balátlövőben óriási potenciál van támadásban, ha kaput talál, az majdnem mindig gólt jelent. Vajon a kevesebb pályán töltött perc ellenére is meghatározó játékos lesz? 

 
Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya, balszélső)
A klubjában irányítót játszó Juhász már a tavalyi világbajnokságon bizonyította, hogy szélsőként is megállja a helyét, a magyar válogatott egyik legeredményesebb játékosa volt a tornán. Ljubomir Vranjes érkezésével nagyobb teret kapnak a szélsők (elsősorban a lerohanások, illetve a támadójáték felgyorsítása miatt), így biztosan sokszor kerül majd helyzetbe a tatabányai játékos is.

 
Játékra fel, várjuk a tippeket!
MOL Sportágak
MOL Csapat