Könnyedén jutott a kupadöntőbe a MOL-Pick Szeged

2019. április 06. szombat 18:03

A bajnok Szeged hét góllal legyőzte a Balatonfüredet a kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő első játéknapján.

férfi kézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
MOL-Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 33-26 (16-13)
a legeredményesebb játékosok: Balogh Zs. 6, Bodó, Sigurmannsson, Canellas, Rodríguez 4-4, illetve Szita Z. 5, Topic, Máthé 4-4

Eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd a - csapatkapitányukat, a svéd Jonas Källmant hátsérülés miatt nélkülöző - szegediek két percen belül háromszor voltak eredményesek, így sikerült ellépniük ellenfelüktől (12-9). Ekkor Juan Carlos Pastor vezetőedző lehetőséget adott a cserejátékosoknak, akik a szünetig tartották a különbséget.

A második félidő elején a Balatonfüred felzárkózott, de a bajnoki címvédő Szeged egy 5-1-es sorozattal újra megnyugtató előnyre tett szert. A folytatásban némi meglepetésre a fürediek játszottak pontosabban, és 4-1-es szériájuk miatt Juan Carlos Pastornak időt kellett kérnie. Az edzői tanácsok hatására a szegediek ismét elhúztak, kilenc perc alatt mindössze egy gólt kaptak, így végül magabiztosan győztek.

A hatszoros aranyérmes Szeged a 22. döntőjére készül, ellenfele a 27-szeres győztes Veszprém lesz, amely a 37. kupafináléját játssza vasárnap 16 órától. A két csapat huszadik alkalommal találkozik a Magyar Kupa döntőjében.

MOL Sportágak
MOL Csapat