Lehet sejteni, ki váltja Vranjest a férfi kéziválogatottnál

2018. október 05. péntek 19:15

A kéziszövetség közleményéből kiderült, hogy Ljubomir Vranjest elbocsátják, és mivel nagyon szűk a lehetséges jelöltek listája, az utódját is lehet sejteni.

"A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Ljubomir Vranjes edzői megbízatása megszűnt a Telekom Veszprém együttesénél."Az elnökség mindezek ismeretében és Marosi László alelnök előterjesztésére a kapitányváltás mellett döntött, azaz szándékai szerint nem Ljubomir Vranjes és segítője, Björn Sätherström irányítaná a jövő januári világbajnokságra készülő férfi válogatottat" - olvasható a kéziszövetség közleményében.

Elsőre meglepőnek tűnhet, hogy Ljubomir Vranjes veszprémi elbocsátása ilyen szoros viszonyban áll a szövetségi kapitányi poszttal, főleg annak a fényében, hogy a Veszprém talán négy, de lehet, hogy csak három játékost ad a válogatottba (Nagy László talán csak a vb-selejtezőkre tért vissza, ezt még nem lehet tudni). Vranjesnek érvényes szerződése van a szövetséggel, magától nem mondhatna fel, de ezek szerint az MKSZ-nél úgy vélik, kevésbé kockázatos megtartani a svéd szakembert, mint egy újjal kezdeni a világbajnoki felkészülést.

A leglogikusabb jelölt: Xavi Sabaté

Abban az esetben feltétlenül igazuk van, ha ez a bizonyos új kapitány jól ismeri a magyar csapatot, és már hallani is hangokat, miszerint a korábbi veszprémi edző és szövetségi kapitány, Xavi Sabate a legesélyesebb jelölt. A spanyol edző jelenleg a lengyel Wisla Plock edzője, őt tehát valamilyen konstrukcióban ki kell vásárolnia a szövetségnek. 

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 
Vranjes egy nyeretlenül zárt Eb után kijuttatta a csapatot a világbajnokságra, de ezt javarészt a csapatba visszacsábított, rutinos játékosoknak (Nagy Lászlónak és Ilyés Ferencnek) köszönhette. Egyelőre nem tudni, mi lesz a két veteránnal, és számít-e rájuk az új kapitány, akit napokon belül be kell jelentenie a szövetségnek, mert október végén Eb-selejtezőt játszik a csapat.
MOL Sportágak
MOL Csapat