Maga mögött tartotta a Ferencvárost a MOL Tatabánya

2024. április 07. vasárnap 21:12

A MOL Tatabánya döntetlen ért el a Ferencváros otthonában a férfi kézilabda NB I harmadik helye szempontjából fontos vasárnapi rangadón.

férfi kézilabda NB I.:
FTC-Green Collect - MOL Tatabánya KC 27-27 (15-14)

A találkozót megelőzően a Tatabánya harmadik, a Ferencváros negyedik volt a tabellán, az egy meccsel kevesebbet játszott fővárosiak lemaradása egy pont volt.

A vendégek kezdték jobban a találkozót (4-7) - amelyet a helyszínen tekintett meg Chema Rodríguez, az olimpiai kvótás férfi válogatott szövetségi kapitánya -, majd a vendéglátók percei és fordítása következett egy 8-1-es periódussal (12-8). Az első félidő hátralevő része kiegyenlített volt, a szünetre egygólos hazai előnnyel vonultak a felek.

A fordulást követően is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a záró öt percre fordulva 25-25 volt az állás. Az utolsó percen belül egygólos előnynél támadhatott a Tatabánya, ám Imre Bence labdaszerzése és találata pontosztozkodást eredményezett.

A hazaiak kapusa, Győri Kristóf 12, a gólt is szerző vendég hálóőr, Bartucz László 14 lövést védett. A ferencvárosi Bognár Alex a mérkőzés legeredményesebbjeként nyolcszor talált be, a Tatabányát erősítő Juhász Ádám hét, Cristian Ugalde hat gólt szerzett.

A Ferencváros immár nyolc bajnoki óta veretlen, a tabellán maradt az egy pont különbség a két csapat között. Az FTC következő két bajnokiját a Szeged és Veszprém ellen játssza, a Tatabánya már nem találkozik a két élcsapattal.

MOL Sportágak
MOL Csapat