Magabiztos győzelemmel kezdte a vb-t a kéziválogatott

2023. január 12. csütörtök 19:37

A férfi kézilabda-válogatott végig vezetve legyőzte Koreátaz olimpiai kvalifikációs vb csoportkörének első fordulójában, ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

férfi kézilabda világbajnokság, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Magyarország-Koreai Köztársaság 35-27 (21-11)
Kristianstad, v.: Belkhiri, Hamidi (algériaiak)
lövések/gólok: 58/35, illetve 44/27
gólok hétméteresből: 7/4, illetve 4/4
kiállítások: 16, illetve 6 perc

Magyarország: Mikler - Lékai 7, Szita 2, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin, Rodríguez 5, cserék: Bóka 3, Ilic 1, Rosta 5, Bodó 3, Hanusz 1, Bujdosó 3, Ligetvári 1, Székely, Szöllősi

A mérkőzés elején az irányítók és az átlövők Bánhidi Bence, illetve az őt váltó Rosta Miklós fizikai fölényére alapoztak támadásban, és számításaik remekül beváltak. Bár több hiba is csúszott a magyarok támadójátékába, a védekezés jól működött, ennek köszönhetően a kilencedik percben már 6-2 volt az állás. Látszott, hogy a csapat alaposan felkészült az ellenfélre, és egy átmeneti megtorpanás után már 12-7-re vezetett.

A 17. percben időt kértek az ázsiaiak, de a meccs képe nem változott. A néma csendben ülő nézők miatt meglehetősen hangulattalan összecsapás folytatásában is a remekül védekező magyarok uralták a játékot, többször is betaláltak gyors ellentámadás végén, és a szünetben már tíz góllal vezettek.

Megvan a középdöntő

A 12 gólos előny tudatában romlott a magyarok összpontosítása, ezt kihasználva Kim Dong Uk bravúros védéseire alapozva az ázsiaiak egy 5-0-s sorozattal felzárkóztak 25-18-ra, de Chema Rodríguez szövetségi kapitány időkérése némileg megtörte a lendületüket.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 

A találkozó második fele leginkább egy edzőmeccsre hasonlított, minden játékos lehetőséget kapott magyar oldalon. Előbb visszaállt a tízgólos különbség, majd 35-27-es eredménnyel zárult a sok hibával tarkított mérkőzés, amelyen nem voltak azonos súlycsoportban a csapatok.

Mikler Roland hat, Székely Márton öt, a szurkolók által a mezőny legjobbjának választott Kim Dong Uk 11 védéssel zárt. A két csapat 13. egymás elleni mérkőzésén a magyarok három vereség mellett tizedszer győztek.

MOL Sportágak
MOL Csapat