Másodjára jól elverte a lengyeleket a kéziválogatott

2023. november 05. vasárnap 18:17

Szombaton Szegeden nehezen, vasárnap Békéscsabán jóval könnyebben verte Lengyelországot a magyar férfi kézilabda-válogatott barátságos mérkőzésen.

felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Lengyelország 36-26 (16-11)
a magyar gólszerzők: Rosta, Krakovszki B. 6-6, Szöllősi 5, Szita 4, Bóka, Máthé, Bodó 3-3, Ligetvári 2, Hanusz, Ónodi-Jánoskúti, Rodríguez, Krakovszki Zs. 1-1
lövések/gólok: 49/36, illetve 47/26
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 2/1
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A magyar keretből ezúttal Mikler Roland és Bánhidi Bence hiányzott, de a csapat nélkülük is gyorsan játékba lendült, ezért 7-3-as állásnál a 13. percben a lengyelek időt kértek. Palasics Kristóf remekül védett, jól működött előtte a védekezés, Szita Zoltán és Szöllősi Szabolcs góljaival pedig egyre nőtt az előny. Az első félidő utolsó tíz percében nem nőtt tovább a különbség, de a házigazdák ekkor is magabiztosan kézilabdáztak és a mezőnyben minden posztról eredményesek voltak, így 16-11-re vezettek a szünetben.

A találkozó kétharmadánál már tíz gól volt a két együttes között (24-14), mert magyar oldalon ismét jól szálltak be a cserejátékosok. Fazekas Gergő remekül irányított és a védekezésből is kivette a részét, Máthé Dominik a góljai mellett gólpasszokat adott, Rosta Miklós pedig vagy betalált a hálóba, vagy büntetőt harcolt ki. A kaput ekkor már Andó Arián védte, aki előtt Ligetvári Patrik és Ónodi-Jánoskúti Máté is hasznosan védekezett.

Fazekast hamarosan Hanusz Egon váltotta, és mivel támadásban, illetve védekezésben is becsúszott néhány hiba, ismét tíz gól alá csökkent a különbség, de végül így is a vártnál magabiztosabb és fölényesebb magyar siker született.

Palasics Kristóf kilenc, Andó Arián három védéssel zárt. A túloldalon Maciej Gebala és Michal Daszek öt-öt, Ksawery Gajek és Michal Olejniczak négy-négy gólt szerzett. A két csapat 73. egymás elleni mérkőzésén 11 döntetlen és 25 lengyel siker mellett a 37. magyar győzelem született.

Címlapkép: Albert Péter Fotó

 

MOL Sportágak
MOL Csapat