Megcsinálta a Tatabánya: idén is bronzérmes a Bányász

2024. május 05. vasárnap 11:44

A tavasz nem volt egy könnyű menet, de minden jó, ha a vége jó: a MOL Tatabánya a Balatonfüred legyőzésével bebiztosította harmadik helyét a kézilabda NB I-ben.

férfi kézilabda NB I, utolsó előtti forduló:
MOL Tatabánya KC-Balatonfüredi KSE 31-23 (16-14)
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 0/0, ill. 1/1.

Tatabánya: Bartucz, Székely (kapusok), Ancsin 5, Dissinger, Eklemovic, Enomoto 4, Juhász 2, Krakovszki B. 2, Maras, Pergel 7, Peric 1, Rodriguez 1, Topic 2, Ugalde 5, Vajda 2, Vilovski. Edző: Dragan Djukics.

Nem úgy indult, hogy gálaelőadás lesz a rangadóból, az első félidőben szívósan küzdött a vendég Balatonfüred, de a végére kidomborodott a különbség. Érdekesség, hogy a MOL Tatabánya rendkívül tisztán védekezett: egyetlen kiállítást kapott és egy hetest ítéltek ellene a játékvezetők. Pergel Andrej hét, Cristian Ugalde és Ancsin Gábor öt-öt góllal, a válogatott Bartucz László 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Sikerével a Tatabánya előnye behozhatatlanná vált a tabellán a negyedik helyezett Ferencvárossal szemben (pontszámban még beérheti a Bányászt a Fradi, de megelőzni az egymás elleni eredmények miatt nem tudja), így története tizedik bajnoki bronzérmét nyerte. A rangadó előtt a caspat edzőjével, Dragan Djukiccsal beszélgetett a MOL Csapat:

MOL Sportágak
MOL Csapat