Mikler a kék tábor segítségével győzné le a Veszprémet

2021. június 02. szerda 12:20

Indul a kézilabda bajnokság döntője, az első mérkőzésen a MOL-Pick Szeged fogadja a Veszprémet. Mikler Roland szerint egyéni és csapatszinten is extrát kell hoznia a Szegednek.

Minden évben kézilabdaünnep, amikor összecsap a két magyar szuperklub, akár a bajnokság alapszakaszában, akár a Magyar Kupában, akár - mint esetünkben - a bajnoki döntőben. A két európai nagyágyúnak idén már nincs dolga a nemzetközi porondon, sem a MOL-Pick Szeged, sem a Telekom Veszprém nem jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, így mindkét fél számára a szezon utolsó két mérkőzése következik.

“Az motoszkál a fejekben, hogy még nagyon is sikeressé tudjuk tenni ezt a rendkívül nehéz szezont” - mondta a döntő előtt Mikler Roland a MOL Csapatnak. “Viszontagságos idényen vagyunk túl, sérülések, koronavírus és sok külső körülmény hátráltatta a csapatot, de a bajnoki döntőre súlyos gondok nélkül, szinte teljes kerettel, és nagy becsvággyal készülünk.”

A Veszprém az esélyes

Idén - szokás szerint - háromszor találkoztak eddig a felek, kétszer a bajnokságban, egyszer a Magyar Kupában, és mindhárom találkozót a veszprémiek nyerték. Mikler nem tagadja, hogy a bajnoki döntőben is a Veszprém számít a favoritnak, de egyáltalán nem érzi esélytelennek a Szegedet.

“Természetesen mindenkitől extra teljesítmény kell, nem elég, ha csak néhány játékos hozza a legjobbját. Nagyon jól ismeri egymást a két csapat, nem hiszem, hogy meg tudjuk lepni egymást, a győzelem azon fog múlni, hogy ki fog ki jobb napot. "Annyit ígérhetek, hogy mi élesek leszünk, mert nagyon szeretnénk pozitív élményekkel zárni ezt az elátkozott idényt.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“A Veszprém a világ egyik legjobb csapata, de mi is így tekintünk magunkra, ezért nem is az ellenféllel foglalkozunk, csak magunkra koncentrálunk, mert be akarjuk bizonyítani, hogy le tudjuk győzni őket.”

“Fegyelmezetten, a saját játékunkat játszva biztos vagyok benne, hogy lesz esélyünk, csak meg kell ragadni. "A döntő két meccsen dől el, de nekünk már Szegeden meg kell alapoznunk a sikert, és ehhez nemcsak egyénileg, csapatként is közel tökéletes meccset kell lehoznunk. Nekem, és még néhány játékosnak különleges lesz a döntő, hiszen egykori csapatunk ellen lépünk pályára, de az ilyesmit ilyenkor ki kell tudni zárni.”

Szépen búcsúznának a közönségtől

Amellett, hogy a válogatott kapuson kívül több játékos is egykori klubja ellen játszik (Alilovic, Mackovsek, Maqueda) akad olyan is, akik a következő szezonban költözik a két fellegvár között (Tonnesen). A szegedieknél ráadásul több kulcsjátékosnak is ez lesz az utolsó meccse a Pick mezében.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“Afelől semmi kétségem nincs, hogy mindent bele fognak adni, ez inkább motivációt jelent számukra, mint gondot. Láttam már többször, hogy az ilyen érzelmileg fontos pillanatokban hogyan reagál például Jorge Canellas, akitől szerdán is azt várom, hogy az egyik legjobb szegedi teljesítményével rukkol elő. De ez igaz a többi távozó játékosra is.”

És lesz is kitől elbúcsúzni, hiszen végre nézők előtt rendezik a magyar kézilabda csúcseseményét. Szegeden akár telt ház is fogadhatja a csapatokat, és Mikler bízik benne, hogy a #kékek segítségével olyan eredményt érnek el az Újszegedi Csarnokban (amely egyébként a közeljövőben szintén búcsúzik a csapattól, hiszen hamarosan átadják az új szegedi arénát), amivel megágyaznak a bajnoki sikernek.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“El sem tudom mondani, mennyire hiányoztak a szurkolóink! Biztos vagyok benne, hogy a táborral a hátunk mögött sokkal jobb teljesítményt nyújtunk majd, mint a legutóbbi Veszprém elleni szegedi meccsen. Olyan erőt kapunk tőlük, ami mindig átlendít a nehéz helyzeteken” - magyarázta Mikler.

“Százhúsz perces csatára készülünk, és ha a realitásokkal tisztában is vagyunk, úgy érzem, most elkaphatjuk a Veszprémet” - tette hozzá a válogatott kapus.

A MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém mérkőzést június 2-án, 19h-s kezdettel rendezik, a bajnoki döntő első mérkőzését az M4 Sport élőben közvetíti. A finálé két mérkőzésen dől el, a visszavágót június 5-én, 18.30-kor rendezik Veszprémben. 

MOL Sportágak
MOL Csapat