Mikler és Bodó hozták a Szeged első idei BL-sikerét

2020. november 26. csütörtök 20:19

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 36-27-re legyőzte a norvég Elverum HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, csütörtökön.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Elverum HB (norvég) 36-27 (17-15)

A hazaiak keretéből ezúttal Mirko Alilovic, Jonas Källman, Stefan Sigurmannsson, Mario Sostaric, Luka Stepancic és Dmitrij Zsitnyikov hiányzott betegség vagy sérülés miatt. A vendégeknél ott volt a pályán a válogatott Máthé Dominik, valamint a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok jobbszélső, a francia Luc Abalo is.

Jól kezdtek a házigazdák, sikerült megfékezniük az Elverum gyors ellentámadásait, ám túlságosan sokszor játszották ki a figurákat Bánhidi Bencére, aki hosszú kihagyás után még nem tudott minden lövést gólra váltani. A norvégok egyenlítettek (6-6), majd a 23. percben 1-0 után ismét átvették a vezetést (12-13). Erre a szegediek - akik leginkább távoli átlövésekből szerezték góljaikat - egy 3-0-s sorozattal reagáltak, és a szünetben két találattal vezettek.

Mikler és Bodó elintézték

Mikler Roland bravúros védésekkel, csapattársai pedig három góllal kezdték a második félidőt. A hazaiak védekezése némileg javult, az átlövők továbbra is remekeltek - elsősorban Stanislav Kasparek volt elemében -, így a meccs háromnegyedénél négy gól volt a különbség.

A Szeged sorozatban ötször volt eredményes, a vendégek védekezést váltottak, ennek ellenére tovább nőtt a különbség, és a házigazdák a vártnál is magabiztosabban nyertek. A mezőny legeredményesebb játékosa Bodó Richárd volt kilenc góllal. Máthé Dominik kilenc lövésből háromszor volt eredményes. A meccs legjobbja a 17 védést bemutató Mikler Roland volt.

A két csapat harmadik egymás elleni mérkőzésén a harmadik szegedi siker született. Az egy győzelemmel és három vereséggel rendelkező MOL-Pick Szeged a következő körben a német Flensburgot látja vendégül a BL csoportkörében.

MOL Sportágak
MOL Csapat