Mikler és Bombac pontot mentett a MOL-Pick Szegednek

2020. február 08. szombat 17:46

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 26-26-os döntetlent játszott a dán Aalborg csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, szombaton.

Férfi kézilabda BL, csoportkör, 11. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Aalborg HB (dán) 26-26 (13-15)

A hazaiak keretéből ezúttal az orosz Dmitrij Zsitnyikov és Rosta Miklós hiányzott. Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek a 13. percben időt kellett kérnie, mert a dánok jobban kezdtek, és a norvég Kristian Saeveras kapus bravúrjaira alapozva 6-3-ra vezettek. A folytatásban felzárkózott a Szeged, és bár az olimpiai bajnok Henrik Möllgaard Jensen lövéseit rendre semlegesíteni tudta, az Aalborg a balszélső Buster Juul-Lassen találataival őrizte előnyét, és a szünetben 15-13-ra vezetett.

A második félidő elején sorozatban háromszor voltak eredményesek a vendégek, ám a csongrádiak lendületbe jöttek, egy négyes gólsorozattal egyenlítettek. Ezután a dánok ismét elléptek kettővel, mert távoli átlövésből és betörésből is hatékonyak voltak.

Egy pont azért meglett

 

A hajrában a szegedieknek több lehetőségük is volt a fordításra, de hibáikat gólokkal büntette ellenfelük, így az utolsó percben kétgólos hátrányban voltak. Mario Sostaric egyetlen találatra csökkentette a hátrányt, majd az Aalborg időkérése és labdaeladása után Dean Bombac betalált, ezzel a Szeged - bár egyszer sem vezetett a mérkőzésen - egy pontot megmentett.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Bombac volt öt góllal, a dánoknál Juul-Lassen hétszer talált be. A két csapat ötödször találkozott egymással a BL-ben, két szegedi és egy dán siker mellett ez volt a második döntetlenjük. A nyolc győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló szegediek jövő vasárnap a francia Paris Saint-Germain együttesét fogadják a BL csoportkörében.

MOL Sportágak
MOL Csapat