Minden trónról letaszítaná a Veszprémet a MOL-Pick Szeged

2019. április 05. péntek 13:32

A bajnokságban már a Szeged a címvédő, de kupát utoljára 11 éve nyert a MOL-Pick Szeged. Balogh Zsolt a sok vesztes döntő után még egy trónt elfoglalna.

 Őrségváltás történt a magyar férfi kézilabdában, hiszen az örökös bajnoknak számító Telekom Veszprém helyett most a MOL-Pick Szeged ül a trónon. A szegediek tavaly pont a Veszprém Arénában ünnepelhették bajnoki címüket, és azóta a bajnokság alapszakaszában oda-vissza legyőzték ősi riváluskat.

Az utolsó veszprémi siker azonban fájó pont a szegedieknek, hiszen az pont a kupadöntőben esett, így az utolsó szegedi kupagyőzelem óta lejátszott tíz fináléhoz hasonlóan ezúttal is a veszprémiek védik ezt a címet. “Nekem személy szerint annyira fontos lenne egy kupagyőzelem, hogy talán még a bajnoki címünk megvédését is megelőzi. De a bajnoki döntő előtt lehet, mást mondok majd” - mondta nevetve a MOL-csapatnak a szegediek jobbátlövője, Balogh Zsolt.

Egy meccsen bármi lehet

A szegediek néhány hete a bajnokságban legyőzték a Veszprémet, Balogh mégsem gondolja úgy, hogy favoritok lennének a kupában, amelynek elődöntőjében a MOL-Pick Szeged a Balatonfüreddel, a Veszprém a Dabassal találkozik szombaton.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Elég régóta vagyok a Szeged játékosa ahhoz, hogy emlékezzek rá, éveken keresztül milyen kevés esélyünk volt a veszprémiek ellen. Idegenben gyakorlatilag semmi, és hazai pályán is bravúr kellett a sikerhez. Ez most alaposan megváltozott, sokkal kisebb a különbség a csapatok között, így jóval kiegyensúlyozottabbak a párharcaink is.”

“Mi vagyunk a bajnoki címvédők, de a kupában ez semmit nem jelent. Ez egy meccs, nincs visszavágó, így a pillanatnyi forma, és általában nüanszok döntenek a győztes kilétéről. "Nagyon kicsi most a különbség, és semleges helyszínen játszunk, úgyhogy tényleg lehetetlen jósolni. Egy-egy jobban sikerült 4-5 perces periódus is el tudja dönteni a meccset” - magyarázta a válogatott jobbátlövő.

A támadójáték lesz a kulcs

A szegediek védekezése egész évben kiemelkedő volt (ehhez jött még nem egyszer az egészen frenetikus kapusteljesítmény is), a támadójáték azonban döcögött itt-ott. Balogh szerint jó úton jár a Szeged, de még bőven van hova előre lépni.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 
“Az első meccshez képest sokkal jobbak voltunk támadásban a Plock ellen, de közben mi is tudjuk, hogy még a visszavágón sem értük el azt a szintet, amit a Veszprém ellen hoznunk kell, ha győzni akarunk. Persze nem leszek szomorú akkor sem, ha a védekezésünknek, illetve az abból indított gyors támadásoknak köszönhetően nyerünk, ha tényleg sikerül a döntőbe verekednünk magunkat szombaton” - mondta vidáman Balogh.

“Ha az a kérdés, mi fog dönteni, a kapusokra szavazok. Előfordulhat, hogy valakinek elsül a keze, és lő 15 gólt a meccsen, de ha a társai nem érnek fel hozzá, akkor abból könnyen lehet vereség. Ugyanakkor ha egy kapus végig jól véd, azzal stabilitást és önbizalmat ad a csapatának, ezért gondolom úgy, hogy a kapus teljesítménye fontosabb lesz egy ennyire szoros meccsen, mint bármelyik mezőnyjátékosé” - tette hozzá a jobbátlövő.

Régen nyert már kupát a csapat

A szegediek utoljára 2008-ban tudták elhódítani a Magyar Kupát, azóta többször is kerültek nagyon közel a győzelemhez, de egy hajszállal mindig a Veszprém bizonyult jobbnak. Most talán eljött az idő, hogy az apróságok a Szeged javára döntsék el a mérkőzést.

 
FOTÓ: MOL-PICK SZEGED
 
“Nagyon motiváltak vagyunk, szeretnénk végre elhódítani a kupát, és tudjuk, hogy ez a szurkolóinknak is nagyon sokat jelentene. Sokat videóztunk, visszanéztük a legutóbbi, Veszprém elleni hazai győzelem felvételeit, és úgy érzem, kiválóan felkészültünk a négyes döntőre. Két jó csapattal találkozunk, de az a célunk, hogy megnyerjük a Magyar Kupát” - mondta eltökélten Balogh.

“Óriási hiba lenne a részünkről, ha nem figyelnénk eléggé a Füred elleni elődöntőre, ha pedig sikerült bejutnunk a döntőbe, ott meg azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy az idei Veszprém elleni meccseinkből induljunk ki. "Jó érzés, és önbizalmat ad, hogy kétszer is legyőztük őket idén, de a finálé első pillanatától kezdve ennek már semmiféle jelentősége nem lesz. Kemény meccsre számítok, talán kicsit durva is lesz, de a nagy tét miatt ez benne van. A lényeg, hogy a végén mi jöjjünk ki jobban a párharcból."

MOL Sportágak
MOL Csapat