MOL Csapat Év Pillanatai: Bodó Richárd, MOL-Pick Szeged

2019. december 27. péntek 11:43

A MOL Csapat klasszisait arról kérdeztük, melyik volt számukra a 2019-es év legszebb pillanata. Halljuk most Bodó Ricsit, a MOL-Pick Szeged magyar válogatott balátlövőjét.

A MOL-Pick Szeged 2019-es évének voltak nagyon nagy pillanatai, és sokkoló meglepetései is. A Magyar Kupa-győztes szegedieket idén egyetlen apró lépés választotta csupán el a Final4-tól, illetve a szintén történelmi tettnek minősülő bajnoki címvédéstől, ám végül sajnos egyik sem jött össze.

Bodó Ricsi elmondta, bár nagyon szép emlék a megnyert kupadöntő a Veszprém ellen, az átlövő inkább egy őszi pillanatra emlékszik vissza legszívesebben 2019-ből.

 
Fotó: MOL-PIck Szeged
 
“Idén az első BL-fordulóban a Barcelonát fogadtuk. Nagy dolog egy ekkora rangadóval kezdeni az évet, hiszen a nyári felkészülési meccsek, az edzőtáborok és néhány magyar bajnoki volt csak bennünk, amikor a katalánokat fogadtuk."

Tudni kell, hogy a BL-ben rendszeresített borítás, a Gerflor nincs lerakva a csarnokban nyáron, mi is parketten edzettünk, aztán eljött a Barca elleni mérkőzés napja, és ahogy kijöttünk az öltözőből, csodálatos látvány volt a régen látott kék borítás, illetve - sőt, főleg - a kékbe öltözött nézőtér a világ legjobb szurkolóival.”

A gépszíj nem véletlenül kapta el az egész csapatot, a MOL-Pick Szeged izgalmas, jó meccsen végül legyőzte a Barcelonát.

Bravúros BL-rajt: legyőzte a Szeged a Barcelonát

Férfi BL, csoportkör, 1. forduló, A csoport: MOL-Pick Szeged - Barcelona (spanyol) 31-28 (18-11) A magyar szurkolók "Köszöntünk itthon, Thiagus" felirattal üdvözölték a katalánok brazil játékosát, Thiagus Petrust, aki 2015 és 2018 között a Szegedet erősítette. A sajtótribünön egy hely üresen maradt, és a klub egy koszorúval, a drukkerek pedig egy drapériával emlékeztek Simon Józsefre, a Nemzeti Sport júliusban elhunyt kézilabda-szakírójára.

A sorozat korábbi részei: 

I. Szilágyi Áron

 

MOL Sportágak
MOL Csapat