Nagy harcra kényszerítette a PSG-t a Szeged Párizsban

2018. november 04. vasárnap 19:27

A MOL-Pick Szeged kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában, ezzel a franciák nyerték a veretlenek csatáját.

férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - MOL-Pick Szeged 33-31 (15-14)

A szegediek keretéből a spanyol Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt, a hazaiak közül pedig a lábműtétje után gyógyuló Nikola Karabatic hiányzott. Jól kezdtek a vendégek, a PSG hét perc alatt csupán egyszer talált be, de a folytatásban összeállt a védekezése, és a 17. percben átvette a vezetést. A folytatásban a szegediek többször is a kapufát találták el, ezt a párizsiak kihasználták, és jelentős előnyre tettek szert.

A szünet előtt a vendégek egy 3-0-s sorozattal felzárkóztak, így az első félidőt mindössze egygólos hátrányban zárták. Magyar játékosai vezérletével remekül kezdte a második felvonást az NB I címvédője, és visszavette a vezetést. A francia csapat erre úgy reagált, hogy szinte azonnal visszavette az irányítást, ami a játék képén és az eredményen is megmutatkozott. A német Uwe Gensheimer találataival lépett el a PSG, és a vendégeken a kapuscsere sem segített, ráadásul a szlovén irányító, Dean Bombac végig gyengén teljesített.

A hajrában igyekeztek a szegediek, de ez csak arra volt elég, hogy egy 4-0-s szériával az utolsó percig szorossá tegyék az állást. A Szeged jövő szombaton a svéd IFK Kristianstad otthonában folytatja szereplését a BL-ben.

MOL Sportágak
MOL Csapat