Nagy hiányzók a férfi és a női olimpiai keretben is

2024. július 06. szombat 10:37

Mikler Roland csak tartalék lesz a magyar férfi kézilabda-válogatottban a párizsi olimpián, a nőknél pedig Szöllősi-Zácsik Szandra maradt ki. Keretet hirdettek a kapitányok.

A magyar szövetség közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Chema Rodríguez szövetségi kapitány elmondta, hogy a 20 fős keretből a jobbszélső Krakovszki Zsolt, a balszélső Krakovszki Bence és a beálló Szöllősi Szabolcs maradt ki. A londoni olimpikon kapus Mikler Roland, a jobbszélső Rodríguez Álvarez Pedro és az irányító Hanusz Egon tartalék lesz, de a szakvezető elmondása szerint ez változhat, hiszen van három cserelehetőségük az olimpián.

Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn, és ahogy mondani szoktuk, egy család vagyunk" - nyilatkozta Chema Rodríguez. A spanyol edző hozzátette, nehéz pillanat, amikor egy időre el kell búcsúzni a család néhány tagjától, de megértették, elfogadták a döntést, emiatt a kapitány még a szokásosnál is büszkébb a csapatra.

A magyar férfi válogatott jövő szombaton Győrben a szlovénok, július 19-én Stuttgartban a németek, 20-án szintén Stuttgartban a japánok ellen játszik felkészülési találkozót. Az olimpiai tornát július 27-én kezdi Egyiptom ellen, majd Argentínával, Norvégiával, a világbajnok Dániával és a címvédő, Európa-bajnok és házigazda Franciaországgal mérkőzik.

A magyar kézilabda-válogatottak olimpiai kerete:

kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol), Mikler Roland (Szeged, tartalék)
jobbszélsők: Imre Bence (THW Kiel, német), Rodriguez Álvarez Pedro (Tatabánya, tartalék)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német
irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (Benfica, portugál, tartalék)
beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

A nőknél is vannak nagy hiányzók

A magyar szövetség (MKSZ) közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, hogy a kerettagok közül a kapus Szemerey Zsófia, a beálló Pásztor Noémi és a balátlövő Kácsor Gréta tartalék lesz.

Szöllősi-Zácsik Szandra szeptember végén keresztszalag-szakadás miatt térdműtéten esett át, azóta nem játszott tétmérkőzést, de már teljesen felépült a sérüléséből, ezért került be a 20 fős keretbe, de csak tartaléknak.

A női csapat 17 játékossal folytatja a felkészülést. Előbb jövő kedden reggel 9-től Roglán, majd szombaton Győrben játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, július 19-én Stuttgartban pedig a házigazda németekkel találkozik. Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Második hete dolgozunk együtt, nagyon jó formában vannak a lányok, így nehéz volt a döntés a szakmai stábbal együtt, de 17 fősre kellett szűkítenünk a keretet - idézi az MKSZ sajtóközleménye Golovint. Hozzátette, a játékosoknak és az edzői stábnak sem volt egyszerű pillanat a kerethirdetés, hiszen mindenki ott akar lenni az olimpián. Sok szempontból megvizsgálták, melyik összetételben lenne a legjobb a csapat.

A magyar női kézilabda-válogatott olimpiai kerete:

kapusok: Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Metz HB, francia, tartalék)
jobbszélső: Győri-Lukács Viktória (Győr)
jobbátlövők: Klujber Katrin (Ferencváros), Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Papp Nikoletta (SCM Gloria Buzau, román)
irányítók: Vámos Petra (Metz HB, francia), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (Ferencváros)
beállók: Bordás Réka (Ferencváros), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Neptunes de Nantes, francia, tartalék)
balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita-Nasaud, román, tartalék)
balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Szöllősi-Schatzl Nadine (Budaörs)

MOL Sportágak
MOL Csapat