Nagyot harcolt Barcelonában a MOL-Pick Szeged

2018. március 04. vasárnap 21:33

A MOL-Pick Szeged egy góllal kikapott a Barcelonától a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, így a nyolcaddöntőben a Kiellel találkozik.

férfi BL, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:
Barcelona (spanyol) - MOL-Pick Szeged 28-27 (16-14)
a Szeged gólszerzői: Sigurmannsson 5, Källman, Bánhidi, Balogh Zs. 4-4, Skube 3, Bodó, Gorbok 2-2, Zsitnyikov, Zubai, Srsen 1-1

Az már a forduló előtt biztos volt, hogy a szegediek a csoport ötödik helyén végeznek, a Barcának viszont fontos volt a meccs, mégis bátran és eredményesen kezdtek a vendégek. Ezután viszont a katalánok játékán látszott, hogy számukra van tétje a meccsnek, és a 15. percben már vezettek (9-8). A hazaiak kapusa, Pérez de Vargas egyre jobban védett, a Szeged pedig támadásban és védekezésben is többet hibázott, így a szünetben kétgólos hátrányban volt.

A második játékrészben elhúzott, majd többször is az ötgólos különbségért támadhatott a Barcelona, de nem járt sikerrel, a rendkívül lelkes szegediek pedig felzárkóztak, és az utolsó percig nyílttá tudták tenni a mérkőzést. A Barca végül rutinosan lepörgette az utolsó perceket, és egyetlen góllal megnyerte a találkozót.

Mivel a THW Kiel némi meglepetésre 29-29-es döntetlent játszott a francia Paris Saint-Germain otthonában, a B csoport negyedik helyén végzett, így az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a Szegeddel játszik.

A csoport végeredménye: 1. Vardar Szkopje (macedón) 21, 2. Barcelona 20, 3. HBC Nantes (francia) 20, 4. Rhein-Neckar Löwen (német) 17, 5. MOL-Pick Szeged 13, 6. IFK Kristianstad (sévd) 8, 7. Wisla Plock (lengyel) 7, 8. PPD Zagreb (horvát) 6

A negyeddöntőbe jutásért:

Montpellier HB (francia)-Barcelona
Skjern HB (dán)-Telekom Veszprém
Meskov Breszt-HBC Nantes
IFK Kristianstad - Flensburg-Handewitt
Vive Kielce - Rhein-Neckar Löwen
MOL-Pick Szeged - THW Kiel

MOL Sportágak
MOL Csapat