Nagyszerű szegedi győzelem a német bajnok otthonában

2018. február 11. vasárnap 19:07

A MOL-Pick Szeged két góllal győzött a Rhein-Neckar Löwen otthonában a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

Eredmény, férfi BL, csoportkör, 11. forduló, A csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) - MOL-Pick Szeged 35-37 (17-15)
a Szeged gólszerzői: Srsen 7, Källman 5, Bánhidi, Sigurmannsson, Zsitnyikov 4-4, Thiagus Petrus, Skube, Sostaric 3-3, Bodó 2, Sierra, Pedro Rodriguez 1-1

A Löwenből a szerb Momir Rnic, a magyar csapatból Marin Sego, Balogh Zsolt, Matej Gaber és Szergej Gorbok hiányzott sérülés miatt. A tartalékos felállás ellenére a Szeged kimondottan jól kezdett (4-6), ezért Nikolaj Jacobsen, a hazaiak dán edzője már a kilencedik percben időt kért.

Be is jött az időkérés, a Löwen - Mads Mensah Larsen vezérletével - három góllal elhúzott, de a Szeged nem hagyta magát, rendezte a védekezését, és meccsben maradt. A két támadóegység csatája volt az összecsapás, a védekezés és a kapusteljesítmények egyik oldalon sem voltak igazán jók, így nagy lendülettel potyogtak a gólok.

A szünet után a Szeged remek játékkal visszavette a vezetést (23-25), a tavaszi idényre kölcsönvett horvát jobbátlövő, Ivan Srsen jól teljesített, de rajta kívül a svéd csapatkapitány, Jonas Källman is remekelt. Az 56. percben 35-32-es vendégvezetésnél időt kértek a németek, de a Szeged taktikus, fegyelmezett játékkal két találatot megőrzött az előnyéből, és a hiányzó kulcsjátékosai nélkül bravúros győzelmet aratott.

A mezőny legeredményesebb játékosa Mensah Larsen volt nyolc góllal. A Szeged jövő vasárnap a címvédő macedón Vardar Szkopje otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

A csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 18 pont, 2. HBC Nantes (francia) 17, 3. Barcelona (spanyol) 14, 4. Rhein-Neckar Löwen 12, 5. MOL-Pick Szeged 11, 6. Orlen Wisla Plock (lengyel) 6 (295-317), 7. IFK Kristianstad (svéd) 6 (278-333), 8. PPD Zagreb (horvát) 4

MOL Sportágak
MOL Csapat