Négygólos előnyben a Szeged a kézibajnoki döntőben

2018. május 12. szombat 15:01

A MOL-Pick Szeged végig vezetve, kiválóan kézilabdázva győzte le a Telekom Veszprémet a kézilabda bajnokság döntőjének első meccsén.

Férfi kézilabda NB I., döntő, 1. mérkőzés
MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém 32–28 (16–13)
a legeredményesebb játékosok: Sigurmannsson 6, Bodó 5, Bánhidi, Skube, Sostaric 4-4, illetve Manaszkov 6, Ilic, Gajic 4-4

A szegediek a vesztes kupadöntő után nagyon fogadkoztak, hogy most kiküszöbölik azt a bizonyos hullámvölgyet, ami a BL után a kupában is a vesztüket okozta. Juan Carlos Pastor minden játékosára számíthatott a kétmeccses bajnoki döntő első meccsén, a Telekom Veszprém ellen. 

A szegediek alaposan bekezdtek, és szinte az egész meccsen a markukban tartották a meccs irányítását. A nagy elszántsággal, szervezetten kézilabdázó Szeged a szünetben már három góllal vezetett, és ezúttal a második játékrészre is kitartott a koncentráció. Ebben nagy szerepe volt Marin Segónak, aki remekelt a szegedi kapuban, különösen a második félidőben. 

A szegediek vezettek hat góllal is, sőt még egy perccel a vége előtt is öt gól volt a hazai előny, az utolsó percekből azonban a Veszprém jött ki jobban, és végül megúszta négygólos vereséggel. 

MOL Sportágak
MOL Csapat