Nem a perceket számolgatni utazik Veszprémbe a Szeged

2021. június 04. péntek 16:34

Bodó Ricsi szerint is szűkös a MOL-Pick Szeged háromgólos előnye a bajnoki döntő visszavágója előtt, de az átlövő szerint nincs más dolguk, mint megismételni a hétközi teljesítményt.

“Nem is lehet kérdés, hogy a szezon legjobb meccsét játszottuk” - szögezte le Bodó Ricsi, a MOL-Pick Szeged átlövője a magyar bajnoki döntő első mérkőzése után. A szegediek rendkívül izgalmas végjátékban háromgólos győzelmet arattak a Telekom Veszprém fölött, ezzel idén először sikerült legyőzniük legnagyobb riválisukat.

“Nagy győzelem volt, és semmit nem von le az értékéből, hogy a Veszprém meglehetősen tartalékosan érkezett hozzánk. Jól játszottunk, ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre, és a hajrában felőröltük őket” - mondta boldogan a válogatott átlövő, aki csapata legeredményesebbjeként öt gólt szerzett a döntő első meccsén.

A védekezés volt a kulcs

Ricsi elmondta, bizakodva várták a döntőt, mert egyrészt végre egy teljes hónapot együtt tudott dolgozni szinte a teljes csapat, másrészt Szegeden is érezték, hogy ez a Veszprém nem az a csapat, amelyik alaposan elverte a Szegedet a két csapat első alapszakasz-meccsén.

“Együtt volt a csapat, egységesek és céltudatosak voltunk, és hittünk benne, hogy le tudjuk győzni a Veszprémet. Tudtuk, hogy csak akkor reménykedhetünk a bajnoki címben, ha legyőzzük őket, és bár sok játékos távozik tőlünk a nyáron, mindenki átérezte a meccs jelentőségét."Ennek köszönhető, hogy nem is lehet igazán senkit kiemelni, mindenki jó teljesítményt nyújtott, aki pályára lépett, mind hozzátett valamit.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

A válogatott átlövő az első két lövését elrontotta, onnantól viszont alig hibázott, fontos pillanatokban óriási gólokat lőtt, és szórta a gólpasszokat is. “Annyira vártam a meccset, hogy egy kicsit türelmetlen voltam az elején, de nem fogott vissza, hogy az első két lövésemből nem született gól. Éreztem, hogy jó formában vagyok, és csinálnom kell tovább, mert jönni fognak a gólok.”

“Sok gólt lőttünk, ennek ellenére úgy gondolom, a védekezés volt a kulcs. A beálló körüli védekezést leszámítva szinte tökéletesen megoldottuk a dolgunkat hátul, a külső zónákban nagyon jól védekeztünk” - tette hozzá Ricsi, amiről egyből eszünkbe jutott egy fontos kérdés.

Nem lesz túl sok a 28 kapott gól?

A háromgólos előny abszolút határeset, ez a különbség akár egy emberhátrány alatt is könnyedén eltüntethető, de talán még ennél is nagyobb gond a sok kapott gól. A kapusok egyik oldalon sem tettek hozzá sokat a meccshez, így született csaknem hatvan gól, és ha a Szeged nem lő Veszprémben legalább 28 gólt, akkor a háromgólos vereség a Veszprém bajnoki címét jelentené.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“A meccs előtt gondolkodás nélkül aláírtam volna a háromgólos győzelmet, úgyhogy furcsa lenne, ha most lamentálni kezdenék” - mondta széles mosollyal Ricsi. “Nem hiszem, hogy a veszprémi meccs közben azt fogjuk nézegetni, hány gól kell még a 28-hoz (kivéve Pastort, aki egyszerre lát mindent), és hiba is lenne, ha így tennénk. Csak azzal kell foglalkoznunk, hogy mindent jól csináljunk, és akkor nem lehet baj.”

“De nem akarom kikerülni a kérdést, mert valóban szűkös a dolog. "Nem tudhatjuk, kik térnek vissza a hiányzók közül a Veszprémbe, de a szombati más hangulatú meccs lesz. Nekünk csak azzal szabad foglalkoznunk, hogy hasonló elszántsággal lépjünk pályára, és ugyanúgy hozzátegyen mindenki, aki lehetőséget kap, mert nem tud egy-egy emberre készülni az ellenfél, ha mindenki jól játszik.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“Két hasonló erősségű csapatról beszélünk, és nyilvánvalóan nagyon fontos, hogy melyik ezdő számíthat nagyobb keretre. Ezt láthattuk a Magyar Kupa-döntőn is, ahol a Veszprém azzal nyert, hogy hosszabb volt a kispadja, és a hajrában frissebben tudott játszani. Szegeden fordítva történt meg ugyanez.”

“Nem a gólokat és a hátralévő perceket számlálgatni utazunk Veszprémbe. Olyan teljesítményt akarunk nyújtani, mint 2018-ban, amikor négygólos előnyt vittünk Veszprémbe, és kiváló játékkal sikerült belőle egyet megőrizni. Bajnokok akarunk lenni, bármi áron” - fogadkozott Ricsi.

A bajnoki döntő visszavágóját június 5-én, szombaton 18.30-as kezdettel rendezik a Veszprém Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

MOL Sportágak
MOL Csapat