Nem bírt a német sztárcsapattal a MOL-Pick Szeged

2017. november 05. vasárnap 19:26

A MOL-Pick Szeged 34-31-re kikapott a német bajnok Rhein-Neckar Löwen csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. A vendégek végig vezetve, magabiztosan győzték le Juan Carlos Pastor csapatát.

Férfi Bajnokok Ligája, 6. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) 31-34 (14-19)
a Szeged gólszerzői: Bodó, Zsitnyikov 5-5, Gorbok, Sigurmannsson 4-4, Bánhidi, Skube, Balogh Zs. 3-3, Gaber, Sostaric, Källman, T. Petrus 1-1

A hazaiak keretéből Zubai Szabolcs és a spanyol Pedro Rodriguez hiányzott a találkozón, amit jobban kezdtek a vendégek. A Szeged csak az orosz Szergej Gorbok eredményességének köszönhetően tudta tartani magát (6-9). A svájci Andre Schmid vezérletével őrizte előnyét a pontosabban kézilabdázó Löwen, és bár a házigazdák időről időre felzárkóztak, a szünetben már ötgólos hátrányban voltak (14-19).

A második félidőben igyekezett felzárkózni a magyar csapat, de úgy tűnt, nincs esélye, mert a támadásban és védekezésben is hatékonyabb Löwen tovább növelte a különbséget (19-27). A vendégek gyakran támadtak létszámfölényben, mert levitték a kapusukat, ám a Szeged nem tudta kihasználni ezeket a szituációkat.

 
A hazaiak a hajrában csökkentették a hátrányukat, de a németek végig vezetve, magabiztosan győztek (31-34).

A mezőny legeredményesebb játékosa Andre Schmid volt, aki 14 lövésből tíz gólt szerzett. A szegediek jövő szombaton Faluvégi Rudolf együttese, a francia HBC Nantes ellen folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

MOL Sportágak
MOL Csapat